"Nefes alacak halimiz kalmadı"

“Nefes alacak halimiz kalmadı”
Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, “HES kodu uygulaması, her yerde olduğu gibi kapalı olan esnafımızın işyerlerinde de uygulanarak işyerlerimiz açılmalı. Artık nefes alacak halimiz kalmadı!” şeklinde konuştu.Eskişehir...

Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, “HES kodu uygulaması, her yerde olduğu gibi kapalı olan esnafımızın işyerlerinde de uygulanarak işyerlerimiz açılmalı. Artık nefes alacak halimiz kalmadı!” şeklinde konuştu.


Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı ve Türkiye Lokantacılar Odası Denetim Kurulu üyesi Bahar Bilen, esnafın dayanma gücünün kalmadığına dikkat çekerek “Sektörümüzde binlerce işyeri ve bu sektörde yüz binlerce çalışanın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Sağlık Bakanlığımızın HES kodu uygulaması ile her yerde olduğu gibi yiyecek- içeçek sektöründeki kapalı olan esnaflarımızın işyerlerinde’ de uygulanıp işyerlerimiz artık açılmalıdır.” şeklinde konuştu.


Anayasanın 173’üncü maddesinde Devletin esnaf ve sanatkarı korumakla yükümlü olduğuna vurgu yapan Bilen, “Lütfen artık sesimizi duyun, bizlere yaşama fırsatı verin.” diyerek virüsün kaynağının esnaf olmadığına işaret etti.


Kısıtlı açık olma ve oturma yasağı uygulaması ile yüzlerce lokanta, restoran ve kafeteryanın kapalı kalmak zorunda olmasının şehir ekonomisine ciddi bir yara açtığını söyleyen Bilen, binlerce sektör çalışanının evlerine ekmek götüremediklerini duyurdu. Bilen, vakit kaybedilmeden sektör işletmelerinin açılmasını ve acilen masaların pandemi kurallarına uygun hizmet vermesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.