Alkışlatan karar

Alkışlatan karar
 Boşanma aşamasındaki eşi Öznur Sazlar’ı bıçaklayarak ağır yaralayan Harun Sazlar hakkında mahkeme heyeti kararını verdi. Heyet, sanığı 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Verilen karar, Öznur ve yakınları tarafından...

 


Boşanma aşamasındaki eşi Öznur Sazlar’ı bıçaklayarak ağır yaralayan Harun Sazlar hakkında mahkeme heyeti kararını verdi. Heyet, sanığı 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Verilen karar, Öznur ve yakınları tarafından duruşma çıkışında alkışlandı.


Duruşmanın ardından CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ile kadın dernek temsilcilerinin de katıldığı buluşmada mahkemece verilen karar alkışlandı. Adliye çıkışında açıklamada bulunan Öznur Sazlar ise, kendisini ağır yaralayan Harun S.’ye hak ettiği cezanın verildiğini belirterek “Adalet yerini buldu” dedi.


Boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından uğradığı saldırı sonucu ağır yararlanan Öznur Sazlar Davasında karar açıklandı. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına halen tutuklu olan Harun S., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle katıldı. Öznur Sazlar ve taraf avukatlarının da hazır olduğu duruşmada son savunmalar alındı. Bir önceki duruşmada savcının hazırladığı mütalaa doğrultusunda karar verilmesini belirten Öznur Sazlar, kendisini bıçaklayan Harun Sazlardan şikâyetçiyim dedi,Olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyleyen Harun S., “Mütalaa da benim ifadelerimi içeren hiç bir şeye yer verilmemiştir. Amacım onu öldürmek dağımdır. Beni bırak dediğinde bıraktım. Beni öldürürsen ömür boyu cezaevinden çıkamayacaksın dedi. Ben mutfağa ellerimi yıkamaya gittiğimde evden dışarı çıktı.112 ve polisi arayarak durumu bildirdim. 6 yıl boyunca bana psikolojik baskı uyguladı. Aldattı. Yargılanan sadece ben değilim çocuklarında mağdur. Eğer ben ayrılacağım deseydi ben bırakacaktım onu. Dileğim Öznur Hanım hayatını en iyi şekilde sürdürsün. Ceza almaz cezaevinden çıkarsam ona kesinlikle zarar vermeyeceğim. Eskişehir sınırlarına dahi girmeyeceğim. Pişmanım" dedi.


KARARA ALKIŞLAMA


Yaklaşık iki saat kadar süren duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, sanık Harun S.’yi ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 16 yıl 6 ay, tehdit suçundan da 7 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin de devamına karar verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü  ile kadın dernek temsilcilerinin de katıldığı duruşma çıkışında verilen karar alkışlandı. Adliye çıkışında açıklamada bulunan Öznur Sazlar, kendisini ağır yaralayan Harun S.’ye hak ettiği cezanın verildiğini belirterek “Adalet yerini buldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.