Polis ceza yazdı hâkim iptal etti

Polis ceza yazdı hâkim iptal etti
 Polis, sosyal mesafeye uymadığı iddiasıyla Ramazan M. isimli bir şahsa 3 bin 150 lira para cezası yazdı. Mahkemeye başvuran şahsın cezasının iptal edilmesine karar verildi.Geçtiğimiz günlerde Vişnelik Mahallesinde faaliyet...

 


Polis, sosyal mesafeye uymadığı iddiasıyla Ramazan M. isimli bir şahsa 3 bin 150 lira para cezası yazdı. Mahkemeye başvuran şahsın cezasının iptal edilmesine karar verildi.


Geçtiğimiz günlerde Vişnelik Mahallesinde faaliyet gösteren bir çay ocağına polis tarafından düzenlenen baskında sosyal mesafe kuralına uymadığı iddiasıyla 58 yaşındaki Ramazan M. isimli şahsa 3 bin 150 lira para cezası kesildi. Bir süre sonra ikametine gönderilen ceza tebligatını alan Ramazan M., soluğu yargıda aldı.


Mahkemeye başvuran şahsın şikayeti üzerine Eskişehir 2’nci Sulh Ceza Mahkemesince dava açıldı. Verilen para cezasına karşı cezayı veren Odunpazarı İlçe Kaymakamlığı ve Emniyet Amirliğine ‘idari para cezasına itiraz’ davasından mahkeme heyeti cezanın iptaline kararı verdi. Verilen cezanın hiçbir dayanağının bulunmadığını belirten Ramazan M. isimli şahsın Avukatı Atilay Dalgıç, “Biz defalarca söyledik. Kanunsuz suç ve ceza olmaz. Hiç bir dayanağı olmadan, sosyal mesafeye uyulmadı, maske takılmadı diye vatandaşa 3 bin 150 lira para cezası uygulanıyor. Maske takmak ve sosyal mesafeye uymak gerekli ama eğer kanunda bir düzenleme yoksa uymayana da ceza uygulanamaz. Mahkeme de bu nedenle açılan ceza iptali kararına olumlu imza attı. Aynı şeyi daha öncede yaşadık. Çünkü idari soruşturma veya mahkeme kararı olmadan yapılan işlem hukuka aykırıdır” dedi. Eskişehir’de maske takmadıkları ve sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesi ile cezalandırılan birçok şahsın da iptal davası açtığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.