Prof. Dr. Usluer "Nasipse aşılanırsınız"

Prof. Dr. Usluer  “Nasipse aşılanırsınız”
 ESOGÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Türkiye’deki aşılama hızının yavaşlamasına dikkat çekerek, "Boşuna dememişler ’Gelin ata binmiş ya nasip’ diye. Bizim aşı...

 


ESOGÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Türkiye’deki aşılama hızının yavaşlamasına dikkat çekerek, "Boşuna dememişler ’Gelin ata binmiş ya nasip’ diye. Bizim aşı işi de öyle olacak, ’Nasipse aşılanırsınız’" paylaşımında bulundu.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, aşılamada amacın hızlı aşılama ve hızlı toplumsal bağışıklığın kazanılması olduğunu söyledi.


AŞILAMAYI ZAMANA YAY, AŞISIZ KALINDIĞI FARK EDİLMESİN


Prof. Dr. Gaye Usluer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, corona virüse karşı aşılama hızının yavaşlatıldığına dikkat çekti.


Usluer, "Türkiye’de günlük aşılama hızı yavaşladı! Eldeki aşı miktarı kıt. Arkası ne kadar gelir belli değil. Günlük aşılanan sayısını 18 bine indir, aşılamayı zamana yay. Böylece İnsanlar aşısız kalındığını fark etmesinler. Oysa salgında amaç; hızlı aşılama ve hızlı toplumsal bağışıklıktır” paylaşımında bulunarak aşılamada da adaletli olunması gerektiğini belirtti.


Usluer ayrıca "10 milyon aşı gelecek demediler ki. ’Nasipse 10 milyon’ dediler. Nasip 6.5 milyonmuş. Boşuna dememişler ’Gelin ata binmiş ya nasip’ diye. Bizim aşı işi de öyle olacak ’Nasipse aşılanırsınız’ paylaşımında da bulunarak aşılamada da adaletli olunması gerektiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.