İşçiler ağır cezalık oldu

İşçiler ağır cezalık oldu
 Mihalıççık’ta bulunan Türk Maden Şirketine Ait Maden Ocağında maaşlarını alamadıkları için başlatılan eyleme katıldıkları iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.İşçiler ağır...

 


Mihalıççık’ta bulunan Türk Maden Şirketine Ait Maden Ocağında maaşlarını alamadıkları için başlatılan eyleme katıldıkları iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.


İşçiler ağır cezalık oldu. Eskişehir’in Mihalıççık İlçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında başlatılan eylem ve işçi direnişi olayı yargıya taşındı. Çalıştıkları maden ocağında gece ve gündüz vardiyasından çıktıktan sonra eylem düzenleyen ve yaklaşık 3,5 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler hakkında, Türk Maden Şirketi tarafından şikâyette bulunuldu. Hak arama mücadelesi başlatan ve çok sayıda işçi ‘bina içinde muhafaza altına alınan  eşya hakkında hırsızlık, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, işyerini dokunulmazlığını ihlal etmek, kasten öldürmeye teşebbüs, basit yaralama, iş hürriyetinin ihlalli,sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi ve yağma’ suçlarından ifade vermek için mahkemeye davet dildi.


Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan davaya tutuksuz yargılanan çok sayıda maden işçisi katıldı. Taraf avukatlarının da yer aldığı duruşma öncesi emniyet güçleri tarafından da gerekli tedbirler alındı. Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin de mahkeme heyeti tarafından sıkı bir şekilde uygulandığı duruşmaya maden işçileri tek, tek salona alınarak savunmalarını yaptı. Geç saatlere kadar süren ifade verme işleminin ardından mahkeme heyeti, dosyadaki eksik ifadelerin alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.