40 Kuruşluk kuyruk

40 Kuruşluk kuyruk
 Alım gücü giderek düşen vatandaş, ekmek başı 40 kuruş kar edebilmek için Halk Ekmeğe yöneldi. Büfeler önünde yeniden uzun kuyruklar oluştu. Artan talep üzerine yeni büfeler oluşturuldu.Artan hayat pahalılığı nedeniyle...

 


Alım gücü giderek düşen vatandaş, ekmek başı 40 kuruş kar edebilmek için Halk Ekmeğe yöneldi. Büfeler önünde yeniden uzun kuyruklar oluştu. Artan talep üzerine yeni büfeler oluşturuldu.


Artan hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü giderek düşen vatandaş, bütçesine göre gerekli ihtiyaçlarını giderme telaşına düştü. Temel tüketim maddelerine gelen zamlar yüzünden özellikle dar gelirli aileler ekmek ihtiyacını giderebilmek için belediye büfelerine yöneldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin çeşitli yerleşim birimlerine kurulan ucuz ekmek satış büfe önlerinde uzun kuyruklar yeniden oluşmaya başladı. Artan talebi dikkate alan belediye harekete geçerek bazı semtlerdeki halk ekmek satış büfe sayısına yenilerini daha ekledi. Fırın ve marketlerde 200 gram ekmeği 1 lira 50 kuruşa satıldığını ifade eden Eskişehirliler, aynı gramajdaki ekmeği 40 kuruşa daha ucuza tükettiklerini söylediler.


Halk ekmeği başta olmak üzere büfelerde süt ve yumurta satışına da devam edildiğini belirten yetkililer “Bütçesinin hesabını yapan tüketici marketlerdeki ürün fiyatlarında gördüğü artışın ardından büfeleri tercih etmeye başladı. Ekmek, süt ve yumurta gibi ihtiyaçlarını belediyemize ait büfelerden de giderebiliyorlar. Son aylarda halk ekmek süt ve yumurtaya olan talep artış gösterdi. Yaşanan yoğunluğu dikkate alarak satış büfe sayısını da arttırdık. Son olarak Ihlamurkent Mahallesi Kartopu Caddesi üzerine yeni bir satış büfesini faaliyete geçirdik” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.