Odunpazarı'nda 36 köy, kırsal mahalle oldu

Odunpazarı’nda 36 köy, kırsal mahalle oldu
 Odunpazarı Belediye Meclisi, çiftçinin talebine karşı olumlu bir karara daha imza attı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “36 mahalle halkı hibe projeleri başta olmak üzere birçok imkândan yararlanabilecek” dedi.Ziraat...

 


Odunpazarı Belediye Meclisi, çiftçinin talebine karşı olumlu bir karara daha imza attı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “36 mahalle halkı hibe projeleri başta olmak üzere birçok imkândan yararlanabilecek” dedi.


Ziraat Odası Odunpazarı İlçe Başkanlığı ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından belediye’ye bir süre önce yapılan başvurunun dikkate alınması üzerine talep meclis gündemine alındı. Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yönettiği meclis toplantısında görüşülen ‘kırsal mahalle’ konusu ilgili komisyonda incelendi. Komisyon tarafından meclise havale edilen ve kırsal yerleşim özelliği gösterdiği belirtilen mahallelere ilişkin imar planları dikkate alınarak gerekli incelemenin yapıldığı, bazı mahallelerinin tamamı, bazılarının ise belli bölümlerinin kırsal yerleşim özelliği gösterdiği belirlendi. Büyükşehir yasasında yapılan değişiklikle köylerin mahalleye dönüştürülmesi tarım ve hayvancılık faaliyetlerine zarar verince uygulamadan sessiz sedasız geri dönüşümün yolunun açılmasının ardından 36 köy ve bazı yerleşim birimleri için gerekli başvuru yapıldı.


“36 KÖY KIRSAL MAHALLE OLDU”


Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt “ Gelen talebi meclis gündemine aldık.İlgili komisyonda görüşüldükten sonra yeniden gündeme alındı.36 köyümüzün kırsal mahalle olmasını kararlaştırdık.Vatandaşımızın lehine olan bir karar aldık.Vatandaşlarımız kırsal hibe projelerinden yararlanıp,emlak ve inşaat vergilerinden muaf tutulacak.Torba yasada kaybedilen hakların bir kısmının geri alınması gibi birçok imkandan yaralanabilecekler” dedi.


“İMKANLARIN ÖNÜ AÇILDI”


Ziraat Odası İlçe Başkanı Naci Erdemli,,yaptıkları başvuru üzerine kırsal mahalle kapsamına alınan yerleşim birimlerinde ikamet eden vatandaşların rahat bir nefes aldığına dikkat çekerek “Vatandaşımızın lehine yapılan bir meclis kararı oldu.Bu çalışma ile birlikte kırsal yerleşim özelliği taşıyan alanlar belirlendi.Bundan böyle kırsal hibe projelerinden yararlanabileceğiz.Emlak ve inşaat vergilerinden muaf tutulacağız.İçem ve kullanma suyu bedelinin yüzde 25’ni ödeyeceğiz.Torba yasada kaybedilen haklarımızın bir bölümünü geri alma hakkına kavuşturulduk.Eski köy statüsünde olmasa bile birçok konuda avantajlı duruma geldik.Talebimizi dikkate alan ve meclis gündemine getiren Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı Belediyelerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.


“YENİ 36 KIRSAL MAHALLE”


Odunpazarı Belediye sınırlarını kapsayan ve kırsal yerleşim özelliği taşıyan 36 yeni mahalle şunlar, Ağapınar, Akçakaya, Akkaya, Aşağıılıca, Avdan, Ayvacık, Çamlıca, Çavlum, Demirli, Doğankaya, Gümele, Harmandallı, Karaalan, Karaçay, Karhöyük, Karamustafa, Karpazar, Karatepe, Kargın, Kayacık, Kireçköy, Kuyucak, Lütfiye, Musalar, Seklice, Sevinç, Süprüen, Türkmentokat, Uluçayır, Yahnikapan, Yenisofça, Yörükkırka, Yukarı Ilıca, Yukarı Kalabak, Gökçekısık ile eski İncesu köyleri kırsal mahalle olarak belirlendi. Ayrıca 15 ayrı mahallede kırsal yerleşim özelliği gösteren alanlarında tespit edildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.