"Veliler isyan ediyor"

“Veliler isyan ediyor”
 Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir’de birçok özel okulun her kademede haftada 5 gün eğitim verme hazırlığı içinde olduğunu söyleyerek, bazılarının uygulamaya geçmesinin kabul edilir bir durum olmadığını...

 


Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir’de birçok özel okulun her kademede haftada 5 gün eğitim verme hazırlığı içinde olduğunu söyleyerek, bazılarının uygulamaya geçmesinin kabul edilir bir durum olmadığını belirtti. 


Velilerin bu duruma çok tepki gösterdiğini kaydeden Başkan Alkan, “Velilerin tepki gösterdiği bu durum diğer yandan da devlet okulları ile sınavlar düşünüldüğünde eşitsiz koşulların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Ayrıca özel kurslar da bursluluk sınavları ile sağlıksız koşullarında salgına davetiye çıkarmaktadırlar. Bu kurslar ve alınan önlemler denetleniyor mu? Bizlere ulaşan veliler bu duruma isyan etmektedirler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu duruma müdahil olmaması anlaşılan bir durum değildir” dedi.


Alkan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu politikası toplumda güven duygularını erozyona uğratmaktadır. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hangi paylaşılmış bilimsel ölçütleri vardır ki devlet okulları ayrı özel okullar ayrı uygulamaya tabi tutulmaktadır. Devletin okulları kapalı tutulurken özel okullarda kurs vb adı altında 5 gün eğitim veriliyor. Bu uygulamaya rıza göstermeyen veliler haklı olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne salgının geldiği son nokta itibariyle tepki göstermeleri haklıdır. Sağlık her şeyin önündedir. Eskişehir’de okulların kapandığı 2020 Mart’ı ile bugün arasında önlemler açısından bir fark yoktur.1 yıllık süreçte MEB salgını yönetmede sınıfta kalmıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.