"Demiryolu atılımlarının yetişmesi imkansızdır"

“Demiryolu atılımlarının yetişmesi imkansızdır”
 Saadet Partisi Eskişehir İl Ekonomik İşler Başkanı Ramazan Kocaoğlu, 2009 yılından beri ülke gündeminde olan URAYSİM ile alakalı gündemdeki gelişmeleri üzülerek takip ettiklerini söyleyerek, konuyla ilgili basın açıklaması...

 


Saadet Partisi Eskişehir İl Ekonomik İşler Başkanı Ramazan Kocaoğlu, 2009 yılından beri ülke gündeminde olan URAYSİM ile alakalı gündemdeki gelişmeleri üzülerek takip ettiklerini söyleyerek, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.


Saadet Partisi olarak milli ve yerli olan bütün projelere sonuna kadar destek verdiklerini kaydeden Kocaoğlu, “Çünkü ülke ekonomisinin ancak bu şekilde ayağa kalkabileceğine inanıyoruz. Ancak geldiğimiz nokta itibari ile AKP hükümetinin 10bin km yüksek hızlı tren yolu, 4bin km konvansiyonel hat olmak üzere toplam 25940 km demiryolu hayali ve buna mukabil 180 adet yüksek hızlı tren seti, 300 adet lokomotif, 120 adet Elektrikli lokomotif EMU, 24 adet Dizel lokomotif DMU, 8000 adet vagon ile birlikte en az %51yerli ve milli metrolarımız, tramvaylarımız, hafif metrolarımız, monoraylarımız, hızlı tren setlerimiz ve hatta manyetik ve yatar gövdeli trenlerimiz olacaktı. Ve bu kadar demiryolu atılımına paralel olarak URAYSİM projesi yapılacaktı. Maalesef bunların büyük bir çoğunluğu hala başlamamışken, başlayan projelerin de 2023 yılı hedeflerine yetişmesinin mümkün olmayacağı aşikârdır. Tıpkı yerli otomobilimiz ve yerli uçağımız gibi az önce bahsettiğimiz demiryolu atılımlarının da yetişmesi maalesef imkânsızdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.