"Mesafede Neymiş" dedirten manzarlar

“Mesafede Neymiş” dedirten manzarlar
 Geçtiğimiz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı kontrollü normalleşme süreci açıklamasıyla birlikte özellikle kamu kurum ve kuruluşların önünde oluşan uzun...

 


Geçtiğimiz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı kontrollü normalleşme süreci açıklamasıyla birlikte özellikle kamu kurum ve kuruluşların önünde oluşan uzun kuyruklar dikkat çekti.


Açıklamadan hemen sonra uzun  süreden beri ikametlerinden çıkamayan 65 ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler sokağa adeta akın etti. Kent merkezi başta olmak üzere şehrin çeşitli yerleşim birimlerinde yaşanan yoğunluk denetimlerinde artmasına neden oldu.Sabah erken saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar soluğu çarşıda aldı.Kentin işlek caddelerinde olağan üstü bir kalabalık yaşanırken,birçok yerde de uzun kuyrukların oluşması görenleri de tedirgin etti.


Yasağın kalkması ve kontrollü normalleşmenin hayata geçirildiği Eskişehir’de uzun süreden beri ulaşım araçlarında kullandıkları ESKART’ları kapalı olan vatandaşlarda Hayat Eve Sığar (HES) kodu eşleştirmesi için Büyükşehir Belediyesine ait Köprübaşı mevkiindeki ESBİLEM birimi önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sosyal mesafe kuralının adeta hiçe sayıldığı kuyrukta bekleyenleri görenler “Böyle giderse yeniden kısıtlama ve yasaklar gelebilir. Herkes sanki virüs salgınını unutmuş gibi iç içe. Vurdum duymazlık yüzünden salgının önüne geçilemiyor. Mesafe kuralının hiçe sayılması vaka sayısının yine artmasına sebebiyet verecek” diye dert yandılar.


BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ


ESBİLEM, önünde geçtiğimiz Salı gününden itibaren başlayan yoğunluk Büyükşehir Belediyesini de harekete geçirdi. Belediye yetkilileri tarafından ESKART’larını HES kodu ile yeniden eşleştirmek için gelen vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla yeni bir birimi faaliyete geçirdi. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının arka bölümünde yer alan muhtarlıklar şube müdürlüğünde de bundan böyle ESKART, Hayat Eve Sığar kodu eşleştirmesinin yapılacağı öğrenildi. Eşleştirme işlemi için vatandaşların bu birime de müracaat edebilecekleri ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.