Eskişehir renk mi değiştiriyor?

Eskişehir renk mi değiştiriyor?
 Eskişehir’de her hafta artmaya başlayan vaka sayıları tedirgin etmeye başladı. Yeniden sosyal hayata kavuşan Eskişehirliler gelen yeni rakamlarla endişe duyuyor.Vaka sayılarına göre başlayan yeni kontrollü normal yaşama geçeli...

 


Eskişehir’de her hafta artmaya başlayan vaka sayıları tedirgin etmeye başladı. Yeniden sosyal hayata kavuşan Eskişehirliler gelen yeni rakamlarla endişe duyuyor.


Vaka sayılarına göre başlayan yeni kontrollü normal yaşama geçeli henüz bir hafta oldu. Aylar sonra ilk kez hafta sonu sokağa çıkma keyfi yaşayan Eskişehirliler pek çok cazibeli bölgeyi yine hınca hınç doldurdu. Mesafenin hak getirdiği pek çok bölgede ortaya çıkar görüntüler ise, “Böyle giderse, yeni yasaklar gelebilir mi?” sorusunu sordurmaya başladı.


RAKAMLAR DA AYNISI SÖYLÜYOR


Kontrollü hayat denilmesine rağmen, pek çok bölgede kontrolün sağlanamaması yeni normal yaşamda vaka sayısını artırmaya başladı. Sarı renkli yani orta riskli kentler arasında yer alan Eskişehir’de hafta sonu kısıtlamalarının da bu yüzden kaldırılması ile başlayan yeni yaşam ise, kentin vaka sayılarına hiç yaramadı. 8-14 Şubat’ta her yüz bin kişide 30,99 olan vaka sayısı, bir hafta sonra 35,55’e, iki hafta sonra 43,85’e yükseldi. 3. Haftada isebu rakam 48,27’ye yükseldi. Son iki günde vaka sayısının yüz binde 50’nin üzerine çıktığı söylentileri ise tedirginliği daha ilk haftadan başlattı.


YÜKSEK RİSKLİ OLABİLİRİZ!


Turuncu renkle ifade edilen yüksek riskli iller kategorisine girmemek için daha çok tedbirli yaşamak gerekiyor. Eğer şu an daki gibi vaka sayıları artmaya devam ederse Eskişehir sarı renkten turuncu renge her an geçme tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Bu da başta yeniden Pazar günleri kısıtlaması olmak üzere başka çeşitli yasakları da beraberinde getirecek. Bu nedenle tüm Eskişehirlilerin sosyal mesafeden, maske ve temizliğe kadar tüm kurallara daha fazla ilgi göstermeleri gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.