ÇEVRECİ OKULLAR BİLİNÇLENDİRME FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR.

ÇEVRECİ OKULLAR BİLİNÇLENDİRME FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR.
   Eskişehir İli, Odunpazarı Kılıçoğlu Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Anadolu Lisesinin kurucu ortağı olduğu “Çevreci Okullar; Benim Bi Dünyam” eTwinning projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye...






 


 


 


Eskişehir İli, Odunpazarı Kılıçoğlu Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Anadolu Lisesinin kurucu ortağı olduğu “Çevreci Okullar; Benim Bi Dünyam” eTwinning projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye ve Azerbaycan’dan projeye dâhil 10 asil, 10 misafir öğretmen ve 89 öğrenciyle birlikte yürütülen proje kapsamında çevre, geri dönüşüm ve iklim krizi üzerine bilinçlendirme faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor.


Yürütülen projenin mart ayı kapsamında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İhsan ÇİÇEK hocamız da "Küresel İklim Değişikliği" üzerine projede yer alan paydaş okullara bilgilendirme amaçlı çevrimiçi seminer verdi. 


Yine yapılan proje kapsamında paydaş okulların öğrencileri, “İnsanların çevreye karşı sorumsuz davranması sonucunda nesli tükenmekte olan hayvan türleri” konusunda farkındalık yaratmak adına bir video hazırladılar. Atıklar konusuna ve geri dönüşüme dikkat çekmek için de projede yer alan öğrenciler, kullanılmayan atık kumaşlardan alışveriş çantaları yaparak kullanmaya başladılar. Böylece çevreye daha az plastik atık göndermenin önemine bizzat kendileri de dikkat çekmiş oldular.  eTwinning Okul Etiketi alan okulumuz Kılıçoğlu Anadolu Lisesinden projelerinin ve etkinliklerinin devamını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.