Dede torun 453'üncü aileyi sevindirdi

Dede torun 453’üncü aileyi sevindirdi
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde yaşayan ve iki çocuğu da doğuştan hasta olan Yıldırım ailesinin tekerlekli sandalye isteği, dede ve torunun mavi kapak kampanyası sayesinde yerine getirildi.Eskişehir’de 13 yıldır mavi...







Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde yaşayan ve iki çocuğu da doğuştan hasta olan Yıldırım ailesinin tekerlekli sandalye isteği, dede ve torunun mavi kapak kampanyası sayesinde yerine getirildi.


Eskişehir’de 13 yıldır mavi kapak toplayarak yüzlerce ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye ulaştıran dede Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş, küçük Aynur’un umudu oldu. Aynur’un tekerlekli sandalyesine kavuşmasından büyük mutluluk duyan baba Hakan Yıldırım, Aynur ve kardeşinin rahatsızlıklarının doğuştan geldiğini söyledi.
Çocuklarının hastalıkları hakkında konuşmasını sürdüren Hakan Yıldırım, şunları söyledi:
"Aynur’un rahatsızlığı nadir görülen Dandy Walker sendromu ve serebral palsi hastalığı var. Yaşadığı çok zor, camdan sokaktaki oynayan çocuklara baktığında psikolejik olarak kötü oluyor. Aynur’da dışarı çıkıp oynamak istiyor ama maalesef takdiri ilahi doğuştan gelen rahatsızlığı var. Beyincik tam oluşamadığı için bu rahatsızlığı var. İki çocuğumda da aynı rahatsızlık var."

"Yerde çok zorluk çekiyordu, şimdi akülü arabası oldu"
Öte yandan anne Dursun Yıldırım, hediye edilen akülü araba için emeği geçen herkese teşekkür etti. Çocuklarının yaşadığı sıkıntılar hakkında konuşmasını sürdüren anne Yıldırım, "Oğlum Mehmet’in hastalığı çok ilerlemediği için doktorlar umut verici konuşuyor. Kızım yerde çok zorluk çekiyordu şimdi akülü arabası oldu. Çok mutluyum artık arabasıyla gezecek Allah razı olsun herkesten. Benim çocuklarım gibi hasta olan bütün çocuklara Allah şifa versin. Pandemiden dolayı bir yere gidip gelemediğimiz için Aynur çok hırçınlaştı çok sıkılıyor. Sürekli birileri gelsin istiyor. Sürekli oyun oynamak istiyor. İki çocuğumda engelli olduğu için çok zorlanıyorum. Yaz gelince çocuklar sokakta oynuyor, kızımda çıkmak istiyor ama ikisini birden çıkaramıyorum. Evde eğitim için birkaç kere başvurmuştum ama sonuç alamadım. Doktorlar fizik tedavi ne kadar çok uygulanırsa o kadar iyi olur dediler. Pandemiden dolayı biraz ara verdik ama oğlum çok küçük olduğu için onda umut var dediler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.