"Eğitimciler ölüyor, aşı nerede?"

“Eğitimciler ölüyor, aşı nerede?”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitimciler, öğretmenlere yapılması gereken ancak geciken aşılamayı eleştirdi. Eğitim Sen üyeleri,  “Eğitim emekçileri ölüyor. Aşı nerede?” diye sordu.Basın açıklamasını...

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitimciler, öğretmenlere yapılması gereken ancak geciken aşılamayı eleştirdi. Eğitim Sen üyeleri,  “Eğitim emekçileri ölüyor. Aşı nerede?” diye sordu.


Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Mart ayından itibaren 17 eğitim emekçisi hayatını kaybetti. Okullar sadece maske dağıtmak ile açılmaz dedik. ‘Siyaset yapıyorsunuz’ dediler. Evet, eğitim emekçilerinin, emekçi çocuklarının hakkını, sağlığını korumak için siyaset yapıyoruz” dedi.


Sendikacılar, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek,  bir an önce aşılanmak istediklerini kaydetti.


“SALGIN YÖNETİMİ SINIFTA KALDI”


Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütün dünyaya Türkiye’ de eğitim emekçilerinin aşılamada öncelikli olduğu reklamını yaparken eğitim emekçilerinin hayatlarını kaybettiğini dile getirdi.


Eğitim emekçileri olarak risk altında olduklarını ifade eden Alkan, “Aşı olanlar bizi duysun diye uzun süredir bağırıyoruz. Bakan aşı olunca biz de aşılandık mı? Eğitim Sen olarak ülkenin dört bir yanından bu soruyu bugün tekrar soruyoruz. Salgın yönetimi sınıfta kaldı. Vaka artışında dünya da nüfusa oranla 1. sıradayız. Yan gelip yatıyorsunuz diyenlere sesleniyoruz: Mart ayından itibaren 17 eğitim emekçisi hayatını kaybetti. Okullar sadece maske dağıtmak ile açılmaz dedik. Siyaset yapıyorsunuz dediler. Evet, eğitim emekçilerinin, emekçi çocuklarının hakkını korumak, sağlığını korumak için siyaset yapıyoruz” dedi.


“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ”


 Eskişehir’de yüzlerce okulda, öğrencilerin ve öğretmenlerin covit geçirdiğini hatırlatan Alkan,  “Bu faturayı kim üstlenecek? Tam kapanma zorundadır diyoruz. Uzaktan eğitime geçmek sorunu çözmez, şartlar oluşturulup, okullar açılsın istiyoruz. Bugün Eskişehir’de gerekli önlemler alınmadan okullarda sınavlar devam ediyor. Yine anaokullarında, meslek liselerinde ve özel eğitim gerektiren öğrencilerin olduğu okullarda yüz yüze eğitim devam ediyor. Bu okullarda derse giren öğretmenlerin aşıları yapıldı mı? Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Lafla peynir gemisi yürümez! İcraat bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.