"Bahane değil hizmet üretin"

“Bahane değil hizmet üretin”
Odunpazarı Belediyesinin faaliyet raporunu eleştiren AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, “Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bu sene de sınıfta kaldı” dedi.Parti il binasında açıklamalarda bulunan AK Parti Odunpazarı...

Odunpazarı Belediyesinin faaliyet raporunu eleştiren AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, “Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bu sene de sınıfta kaldı” dedi.


Parti il binasında açıklamalarda bulunan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, geçen gün mecliste görüşülen faaliyet raporunu ve denetim kurulu raporunu eleştirdi.


Kazım Kurt’un ‘Biz devletten yeteri kadar kaynak ve destek alamıyoruz’ sözlerini eleştiren Acar, “İncelediğimiz raporda maalesef bir kez daha yalanlıyor. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında görev yaptığı dönemde belediyenin toplam geliri 1 milyar 251 milyon 90 bin TL. Bu gelirlerden yüzde 30’u kamu adına vergilerden yüzde 60 civarında da devletten gelen bir pay. Kısacası yüzde 90’ına yakını devlet geliri olarak değerlendirebilirsiniz. O yüzden devletten pay alamıyoruz, paramız yok gibi laflara karnımız tok. Dolayısıyla Sayın Kurt’u halkımızın aklıyla dalga geçmemesini bir kez daha buradan söylüyoruz. Aynı zamanda hizmet yapacağım diyerek belediye meclis gurubunda ihtiyaç olmadığını belirterek taşınmazların satışını istedi. Bunlardan hizmet yapmak istiyorum dedi. Bunlardan elde edilen gelir de yaklaşık olarak 73.8 milyon TL. Hem devlet gelirleri hem de belediyeye ait olan taşınmazlardan elde ettiği gelir var. Buna rağmen maalesef hizmet üretmek yerine laf üretmeye devam eden bir belediye başkanıyla karşı karşıyayız. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında giderlerin toplamı 1 milyar 353 milyon 18 bin TL olarak gerçekleşmiş. Dolayısıyla ortada bir hizmet olmamasına rağmen yaklaşık 102 milyon civarında da bir açık söz konusu” diye konuştu.


TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ


Acar, konuşmasının devamında özel kalem, basın yayın ve kültür müdürlüklerince yapılan harcamaları eleştirerek vaat edilen projelerin hayata geçirilemediği söyledi. Acar, pandemi sürecinde halka 520 bin TL dezenfektan, maske, kolonya yardımı yapıldığını ancak reklama 3,3 milyon TL harcandığını ileri sürerek “Önceliğinizin halk değil reklam olduğu ortaya çıkmıştır. Pandemi bahane ediliyor ama belediye bahane üretme yeri değil hizmet üretme yeridir. AK Parti Odunpazarı teşkilatı olarak bunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.


SAMİMİYET GÖREMİYORUM


Küçük sanayi sitesi ve Gündoğdu Mahallesi ile ilgili soruya cevap veren Acar, “Bu iki ayaklı bir sorun. Bir ucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dayanan bir konu. Bir ucu belediyeye dayanan bir konu. Biz kendisine şunu söyledik. Vatandaşlarımızın mağdur edilmesini engelleyip onlarla istişare edip bu konuda bir tartışma yapalım. Onların beklentileri neler ve o projeye göre yapılması gereken neler? Bu konuda çalışmalar yapalım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına beraber gidelim diye ilettik. Ama benim muhatabım siz değilsiniz diyor. Adres göstermekte üzerine yok. Maketler üzerinden belediyecilik yapılmaz. Biz muhatap alınmamaktan dolayı üzülüyoruz. Projeleri tek kendisinin yapacağıyla övünüyor. Ben böyle istiyorum diyor. Peki, biz diyoruz ki eyvallah kime sordun, kimle konuştun, kimin görüşünü aldın? 3-4 tane esnafı gezip olur almış. Orası çok büyük alan. Gelin mimarlarınız, mühendisleriniz, meclis üyeleri, siyasiler, milletvekili… Yani bu şehrin kanayan yarası. Biz kuru kuru eleştiri yapmak istemiyoruz. Keşke yapsın. Ama çevre ve Şehircilik Bakanlığını adres göstermek veya TOKİ’yi adres göstermek sorun değil. Desin bana gelin oturalım. Konuşalım bu şehre hizmet edelim. Ben bu samimiyeti göremiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.