"Bu tedbirlerle halkı oyalıyorlar"

“Bu tedbirlerle halkı oyalıyorlar”
Eskişehir-Bilecik Tabip Odası tarafından “Yaşam haktır, ölümleri durdurun” konulu basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını gerçekleştiren Neşe Yılmaz,  “Alındığı söylenen önlemler, ölümleri durdurmayacak,...

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası tarafından “Yaşam haktır, ölümleri durdurun” konulu basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını gerçekleştiren Neşe Yılmaz,  “Alındığı söylenen önlemler, ölümleri durdurmayacak, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlu koşulları değiştirmeyecektir. İktidar bilimin, meslek örgütlerinin sesine kulağını tıkamakta, sermayenin çıkarlarına uygun kararları uygulamaktadır. Bu tedbirler paketi, halkı oyalama paketidir” dedi


Eski İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen Tabip Odası üyeleri, yeni açıklanan iki haftalık kısmi kapanmanın iktidarın pandemiyi yönetememesinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.


Basın açıklamasını gerçekleştiren Neşe Yılmaz,  değişik isimler verilerek yapılan açılmalar kapanmalarla pandemi yönetiminin yapboz tahtasına döndüğünü kaydetti.


“PANDEMİ YOKSULLARI VURDU”


Yeni kısıtlamaların da iktidarın bilim dışı anlayışının ürünü olduğunun altını çizen Yılmaz, “Alındığı söylenen önlemler, ölümleri durdurmayacak, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlu koşulları değiştirmeyecektir. Pandemi yoksulları ve işçileri vurmaktadır. Her gün yüzlerce yurttaşımızı toprağa veriyoruz. Her gün yurttaşların on binlercesini hasta eden pandemiyle ve pandeminin kötü yönetilmesiyle karşı karşıyayız. İktidar bilimin, meslek örgütlerinin sesine kulağını tıkamakta, sermayenin çıkarlarına uygun kararları uygulamaktadır. Bu tedbirler paketi halkı oyalama paketidir” dedi.


“BU KABUSU HEP BİRLİKTE DURDURALIM”


Salgının değil de algının yönetildiğini iddia eden Yılmaz, “Aşı umudu tacirliği yaparak halkı oyalıyorlar. Mızrak çuvala sığmayınca da ‘’Maske, Mesafe, Hijyen’’ tekerlemesiyle suçu vatandaşa atıyorlar. Bir yıldır her zaman olduğu gibi söylenmeyeni söylemeye, görünmeyeni görünür kılmaya çalıştık. Bu gün buradayız çünkü ölümleri görmeye, meslektaşlarımızın tükendiğine tanıklık etmeye tahammülümüz kalmadı. Günlük vaka sayıları 60.000’leri, can kayıpları 250’yi aştı. Hastaneler Covid-19 vakalarıyla dolu, yoğun bakımlarda yer yok. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Covid-19 dışı hastalar mağdur, ertelenemez sağlık sorunları olanlar sağlık hizmetine ulaşamıyor. Yeter, bu kâbusu hep birlikte durduralım” şeklinde konuştu.


“AŞILAMADA HEDEF TOPLUMSAL BAĞIŞIKLAMA OLMALI”


Tabip Odası olarak uyarılarını da dile getiren Yılmaz, “Aşılamada hedef toplumsal bağışıklama olmalıdır. Aşı takvimi net, aşı temin süreci şeffaf olmalıdır. Aşı da patenti ortadan kaldıracak uluslararası adımlar atılmalıdır. Sağlık çalışanları için Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmeli, atama bekleyen ve KHK ile atılmış sağlık çalışanları işe başlatılmalıdır. Hareketliliği azaltıp bulaşı önlememiz için ekonomik destek, zamanında aşılanma, şeffaf bilgi edinme yurttaşlık haklarımızdır. Uyarılarımıza rağmen yanlış sağlık politikalarında ısrar edilmesi sosyal cinayettir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.