Eskişehir'de 289 Bin kişi aşılandı

Eskişehir’de 289 Bin kişi aşılandı
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde enfeksiyon kliniğinde incelemeler de bulunan Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge,  Eskişehir’de de salgının durdurulmasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti....

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde enfeksiyon kliniğinde incelemeler de bulunan Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge,  Eskişehir’de de salgının durdurulmasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Bilge, “Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla aşı uygulanmaktadır. Huzurevinde kalan büyüklerimize ve 80 yaşın üstünde olan büyüklerimizin evlerine giderek aşılarını yaptık. 60 yaş üstü olan büyüklerimize ise randevularını aldıktan sonra aşı merkezlerimizde aşı yapıyoruz. Aşılarını yaptırmayan 60 yaş ve üstü vatandaşlarımız aşılarını yaptırabilirler.” dedi.


Bilge, bu güne kadar ilimizde 1. doz aşı uygulana kişi sayısı 172.659- 2. doz uygulanan kişi sayısı ise 116.603 olduğunu toplamda 289.262 doz aşı yapıldığını belirtti.


İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, sözlerinin sonunda salgınla mücadelede herkese görev düştüğünü belirterek, “Salgının ilk göründüğü günden beri gece gündüz demeden çalışan, ailesinden sevdiklerinden ayrı kalan sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Hepsine teşekkür ediyorum. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, saygının ve daha nice güzelliklerin hepimizi kuşattığı, bu mübarek aylarını kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.