"Kadına yönelik şiddet derinleşti"

“Kadına yönelik şiddet derinleşti”
 Eskişehir Halk Evleri tarafından İstanbul Sözleşmesiyle ilgili basın açıklaması yapıldı. Halk evi üyeleri İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.Sibel Gündüz Koca, yaptığı açıklamada, 20 Mart günü Resmi...

 


Eskişehir Halk Evleri tarafından İstanbul Sözleşmesiyle ilgili basın açıklaması yapıldı. Halk evi üyeleri İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.


Sibel Gündüz Koca, yaptığı açıklamada, 20 Mart günü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının üzerinden 1 ay geçtiğini hatırlattı.


Koca, “Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği’ne yaptığı bildirimin 1 Temmuz günü yürürlüğe girmesi için gün sayan AKP iktidarı işsizliğin, yoksulluğun, adaletsizliğin ve yönetilemeyen COVİD19 salgının ortasında Türkiye’yi şiddete ve felakete sürüklemektedir. İstanbul Sözleşmesi’nden bu haliyle çıkmak ve sözleşmeyle bağlı olmadığını bu usulle duyurmak başlı başlına bir siyaset ve hukuk darbesidir. İstanbul Sözleşmesinden bu çıkış; gece yarısı kararnameleri ile iktidar krizinden çıkış yolunu arayan dikta rejimi uygulamasıdır. Tek bir imza ile anayasanın ve meclisin güvencesindeki bir uluslararası sözleşmeden çekilmeyi kabul etmek otoriter siyaset kurma pratiğidir, bir güç gösterisidir, hukuk dışılığın resmileşmesidir. Bu dayatmayı asla kabul etmiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.