"Uzaktan eğitimde öğrenme kaybı yaşanıyor"

“Uzaktan eğitimde öğrenme kaybı yaşanıyor”
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, pandeminin ilan edilmesinin ardından pek çok alan gibi eğitim öğretimin de önemli ölçüde bu süreçten etkilendiğini söyledi.Ülkelerin kendi altyapıları ve imkanları neticesinde çeşitli...

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, pandeminin ilan edilmesinin ardından pek çok alan gibi eğitim öğretimin de önemli ölçüde bu süreçten etkilendiğini söyledi.


Ülkelerin kendi altyapıları ve imkanları neticesinde çeşitli eğitim politikaları geliştirdiğini ifade eden Başkan Akar, “Öğrencilerin önemli çoğunluğunun uzaktan öğretim etkinliğine katılmamış olması, ciddi bir öğrenme kaybının önemli göstergesidir. Buna ilaveten, bir yandan dersleri düzenli olarak takip eden ve öğrenen az sayıda öğrenci, diğer yandan ise bu müfredata erişemeyen büyük orandaki öğrencinin varlığı var olan eğitimsel eşitsizlikleri daha da derinleştirmiştir. Bundan dolayı, özellikle dijital araç ve imkânlara sahip olmayan, ailesi çalışmak zorunda olan öğrenciler dikkate alınarak yüz yüze eğitim her zaman en temel politik öncelik olmalıdır. Araştırmaya katılan öğretmenler en çok öğrenme kaybının ilkokul 1. sınıflarda olduğunu, daha sonra liseye ve üniversiteye giriş sınavlarına girecek 8. sınıf ve 12. sınıflar olduğunu ifade etmişlerdir” dedi.


Akar, önerileri şöyle sıraladı: “Okulların yüz yüze eğitime açık olarak eğitimin sürdürülmesi temel politik öncelik olmalıdır. Başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanları aşılamada öncelikli grup olmalıdır. Benzeri görülmemiş zamanlar, benzeri görülmemiş çözümler gerektirir. Pandemik öğrenme kaybını azaltmak için kapsamını anlamalıyız. Pandemik öğrenme kaybını telafi için herkesi kapsayan ulaşılabilir ve etkin stratejiler geliştirilmelidir. Pandemi sonrası dönemde herkes için kaliteli eğitim temel öncelik olmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.