"Çocukların eşitsizliği pandemide derinleşti"

“Çocukların eşitsizliği pandemide derinleşti”
Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, “Okullaşma oranlarındaki yetersizlik çözülememiş bir sorun olarak ortada durmaktayken, pandemi süreci eğitimdeki eşitsizlikleri daha da derinleştirmiştir.” dedi.Eğitim İş Şube...

Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, “Okullaşma oranlarındaki yetersizlik çözülememiş bir sorun olarak ortada durmaktayken, pandemi süreci eğitimdeki eşitsizlikleri daha da derinleştirmiştir.” dedi.


Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.


Sendika binasında düzenlenen toplantıda konuşan Hüseyin Yurtman, bugünün bu toprakların insanlarının tebaa olmaktan ulus olmaya geçtiğinin tescillenmesinin 101’inci yıl dönümü olduğunu vurguladı.


Bugünün Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Meclis’inin kurulmasının 101. Yılı olduğunu ifade eden Yurtman, “Hukuk tanımaz, baskıcı iktidar, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı, bayram olarak armağan ettiği çocuklarımızın korunması konusunda da siyasi iktidar üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemektedir. Okul çağında olmasına rağmen, sokaklarda, tarlada, fabrikada çalıştırılan, şiddetin, istismarın, zorla ve erken yaşta evliliklerin kurbanları olan milyonlarca çocuk bulunmaktadır. Okullaşma oranlarındaki yetersizlik çözülememiş bir sorun olarak ortada durmaktayken, pandemi süreci eğitimdeki eşitsizlikleri daha da derinleştirmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.