"Çocuk sömürüsü daha da artıyor"

“Çocuk sömürüsü daha da artıyor”
Eğitim Sen, Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı, “Türkiye’de çocukların yaşadığı ağır sorunlar, evde, okulda ve sokakta karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeler her geçen gün artmaktadır.” dedi.Eğitim Sen tarafından...

Eğitim Sen, Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı, “Türkiye’de çocukların yaşadığı ağır sorunlar, evde, okulda ve sokakta karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeler her geçen gün artmaktadır.” dedi.


Eğitim Sen tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.


Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı, yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş dünyadaki tek bayram olmasına rağmen, çocuklara yönelik ayrımcı uygulamaların, çocuk sömürüsünün, çocuklara yönelik şiddetin, istismarın ve cinsel saldırıların sürekli artıyor olmasının, çocuklar açısından bilinen anlamıyla kutlanacak bir ‘bayram’ ortamının olmadığının en açık kanıtı olduğunu vurguladı.


 Sarı, “Türkiye’de çocukların yaşadığı ağır sorunlar, evde, okulda ve sokakta karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeler her geçen gün artmaktadır. Türkiye nüfusunun yüzde 30’a yakınını çocuklar oluşturmaktadır. Çocukların fiziksel, zihinsel, eğitsel, sosyal, kültürel ve duygusal gelişimlerine zarar veren politika ve uygulamalar her geçen yıl artarken, yaşam ve eğitim hakları başta olmak üzere, sağlıklı büyüme ve gelişim hakkına aykırı adımlar atılmaktadır. Göstermelik değil gerçekten çocuklarımız için yaşanabilir bir dünya için Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş Türkiye hayali için mücadeleye devam” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.