Hayvansever mahkemeye başvurdu

Hayvansever mahkemeye başvurdu
Eskişehir’de yaşadığı binanın önünde sokak kedilerini besleyen hayvansever, komşusunun kendisini tehdit ettiğini ve kedileri zehirlemek amacıyla mama ve su kaplarının içerisine naftalin koyduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu.Eskişehir’in...

Eskişehir’de yaşadığı binanın önünde sokak kedilerini besleyen hayvansever, komşusunun kendisini tehdit ettiğini ve kedileri zehirlemek amacıyla mama ve su kaplarının içerisine naftalin koyduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu.


Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde ikamet eden Tülin Mirza, oturduğu apartmanın kapısının önüne kediler için mama ve su koydu. İddiaya göre kedilerin orada yoğunluk oluşturmasından rahatsız olan komşuları, kedilerin arabalarını kirlettiğini gerekçe göstererek Mirza’yı tehdit etti. Tehditlere kulak asmayarak kedileri beslemeye devam eden Mirza, bir gün kapı önüne bıraktığı mama ve su kaplarının içerisine naftalin konduğunu fark etti. Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma Derneği Mancahane grubunun da desteğini alan hayvansever, kendisini tehdit eden ve kedilerin mama-su kaplarına naftalin koyarak onları zehirlemeye teşebbüs eden komşuları hakkında mahkemeye başvurdu.

“MAMA VE SULARA NAFTALİN DÖKTÜLER”
Tülin Mirza, oturduğu mahallede büyüdüğünü ve yıllardır gönüllü olarak kedi ve köpekleri beslediğini söyledi. Komşusunun arabalarına zarar verdikleri gerekçesiyle sokak kedilerini beslemesini istemediğini, ‘Kedileri al git evinde besle’ gibi sözler söylediğini belirten Mirza, “Ben bu sokakta, bu mahallede büyüdüm ve kendi sokağımın, kendi mahallemin kedilerini ve köpeklerini besliyorum. Buradan kovuyorlar, ‘Kedileri al git evinde besle’ gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar. Polis çağırdılar olmadı, çünkü polis bir şey yapamıyor. En sonunda mama ve sulara naftalin döktüler, mahkemelik olduk. Ben kendi çapımda gönüllü olarak 13 yıldır mahallemin kedilerini besliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.