İklim krizine karşı dayanışma toplantısı

İklim krizine karşı dayanışma toplantısı
CHP Milletvekili ve TBMM Su Kaynakları, Kuraklık ve İklim Değişikliği Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir’de çevre alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve aktivistlerle bir araya...

CHP Milletvekili ve TBMM Su Kaynakları, Kuraklık ve İklim Değişikliği Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir’de çevre alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve aktivistlerle bir araya geldi.


Online olarak gerçekleşen toplantıda İklim Değişikliği Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Jale Nur Süllü, komisyonun oluşum sürecini, iktidarın iklim krizine bakış açısını ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak, komisyonda verilen mücadeleyi katılımcılarla paylaştı.


Küresel iklim krizi ve kuraklık konusunda iktidarın atalet içinde olduğunu ve Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde mücadelenin sadece gelir getirici yanı ile ilgilendiğini söyleyen Süllü, “Komisyonda sunum yapan bakanlıkların çalışmaları kâğıt üzerinde, planlama aşamasında. Yapıldığı belirtilen çalışmaların da izleme ve değerlendirme süreçleri yok. İktidar iklim krizi ile mücadelede uyum süreci ile ilgilenirken, karbon emisyonlarının azaltım sürecini görmezden geliyor. Oysa tüm veriler gösteriyor ki, ülkemizde iklim krizi ile mücadelede başarıya ulaşmak için bugün itibariyle fosil yakıtların azaltılması, yeni santral bacası kurulmaması, betonlaşma anlayışının terk edilmesi, bir tek ağaç bile kesilmemesi gerekiyor.Türkiye’nin 2030’a kadar işleyen santral bacalarının yarısını, 2040’a kadar da kalanını söndürmesi gerekiyor. Bu yapılmaz ise tüm çalışmalar göz boyamadan öteye gitmez.İktidarın iklim politikası sorumluluk almamak üzerine kurulu.finansmanları kullanalım, teknolojiden yararlanalım, emisyon azaltımından kaçınalım ve iklim krizi finansmanını halkın üzerine yıkalım. Kanal İstanbul’un yaratacağı zararları, İkizdere mücadelesini, termik santral facialarını yok sayarak verilen sözler inandırıcı değil.” dedi.


ALPU KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL TEHLİKESİ GEÇMEDİ


TEMA, Eskişehir Çevre Derneği, TMMOB, Eskişehir ve Odunpazarı Kent Konseyi, Eskişehir Barosu Çevre Komisyonu, FridayForFutureAktivistleri, Akademisyenler ve Çevre Haberciliği Temsilcilerinin katıldığı online toplantıda, Eskişehir’in yaşadığı ve olası çevre sorunları, kuraklık süreci ve artan kontrolsüz maden çalışmalarına değinen katılımcılar Alpu Kömürlü Termik Santral Projesi’nin iptal olmadığına dikkat çekti.


“Eskişehirliler hep birlikte yaşam hakkına sahip çıkarak termik santral mücadelesinde önemli kazanımlar elde etti.” diyen Süllü, projenin iptal olmadığını ve tamamen iptal olana kadar mücadele kararlılığının devam etmesi gerektiğini belirtti.


İklim krizi ve Eskişehir sürecinin irdelendiği toplantıda bilgi paylaşımının devamlılığı ve çevre hareketinin dayanışma içinde çalışmalarına devam etmesinin önemi vurgulandı. Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Süllü, tüm katılımcılara teşekkür ederek, komisyonda Eskişehir başta olmak üzere tüm ülkedeki çevre katliamlarına karşı kararlılıkla mücadele vermeye devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.