Kırım Tatarlarını konuştu

Kırım Tatarlarını konuştu
AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, AKPM Genel Kurulu’nda ‘Kırım Tatarları’ hakkında konuşma yaptı.Prof. Dr. Günay, “Kırım’da özgür bir hayat yaşamak...

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, AKPM Genel Kurulu’nda ‘Kırım Tatarları’ hakkında konuşma yaptı.


Prof. Dr. Günay, “Kırım’da özgür bir hayat yaşamak giderek zorlaştı. Bakın raporda insan hakları ihlallerinin bir kısmının güvenlik güçleri ve kolluk kuvvetleri tarafından yasa dışı aramalar ve haksız yasal işlemler şeklinde bizzat gerçekleştirildiği de anlatılmıştır. Rus mevzuatının Kırım’da kötüye kullanılması neticesinde ortaya çıkan bu ihlallerin genellikle Kırım Tatarlarının yasa dışı şekillerde Rusya Federasyonu topraklarına kaçırılması ile sonuçlandığı aktarılmıştır. Gazeteciler ve insan hakları savunucuları başta olmak üzere, Kırım tatarlarına karşı yürütülen sürekli ve orantısız baskının, çalışmalarının, toplanmalarının ve ifade özgürlüklerinin kısıtlanmasının korku ve düşmanlık atmosferi oluşturduğunun altı çizilmiştir.’’ Şeklinde açıklamada bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.