Dava öncesi Ayşe Tuba için adalet çağrısı

Dava öncesi Ayşe Tuba için adalet çağrısı
CHP’li Çakırözer TBMM’de adalet çağrısı yaparken, Ayşe Tuba Arslan Dava Komite üyeleri de bir açıklama yaparak, “Ayşe Tuba’yı bir kez daha öldürmeyin!” dediler.CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 23 kez suç...

CHP’li Çakırözer TBMM’de adalet çağrısı yaparken, Ayşe Tuba Arslan Dava Komite üyeleri de bir açıklama yaparak, “Ayşe Tuba’yı bir kez daha öldürmeyin!” dediler.


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 23 kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen Yalçın Özalpay’ın satırlı saldırısı sonucu katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın yarın görülecek davası öncesinde Meclis’ten “Ayşe Tuba Arslan’ı bir kez daha öldürmeyin” çağrısında bulundu. Eskişehir’de, boşandığı Ayşe Tuba Arslan’ı sokak ortasında katleden ve ’canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Yalçın Özalpay için Mayıs ayında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’nde görülen davada istinaf savcısı tahrikten indirim istedi. Bugün Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesinde CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer Meclis’ten “Ayşe Tuba için adalet” çağrıda bulundu.


BİR KEZ DAHA ÖLDÜRMEYİN!


Bugün Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde duruşması görülecek duruşma öncesi Çakırözer, “İstinaf mahkemesi savcının görüşüne katılır ve haksız tahrik indirimi kararı alırsa Ayşe Tuba Arslan bir kez daha katledilmiş olacak.  Ayşe Tuba’yı bir kez daha öldürmeyin! Yarın tüm kadın hakları savunucularını Ayşe Tuba’nın sesi olmaya, dayanışmayı büyütmeye ve İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya çağırıyoruz. Kadınlara yönelik şiddeti önlemeyi kadının yaşam hakkını korumayı amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.


DAVASI ÖNCESİ KOMİTE AÇIKLAMADA BULUNDU


Eskişehir’de boşanama aşamasında olduğu eşi tarafından sokak ortasında defalarca bıçaklanarak öldürülen Ayşe Tuba Arslan cinayet davasında sona gelindi. Davanın bugün görülecek karar duruşması öncesi bir araya gelen Ayşe Tuba Arslan Dava Komite üyeleri bir açıklamada bulunarak katılım çağrısında bulundu.


Komite adına söz alan Avukat Fatma Girgin “Bizler kadın cinayetlerini meşrulaştırma çabası altına da başvuruların aldatma senaryoları ile ilk kez karşılaşmıyoruz. kadınlara şiddet içerisinde geçen bir hayatı reva gören, kadınların hayatları pahasına aile kutsaması yapanlar, her gün kadınların şiddetin bir biçimde maruz kaldığı ve katledildiği bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekenler Ayşe Tuba Arslan başta olmak üzere bu ülkede yaşanan tüm kadın cinayetlerinin azmettiricisidir” dedi.Arslan’ın adli makamlara tam 23 kez başvuruda bulunduğuna da dikkat çeken Girgin “Ayşe’nin bir kez daha çığlığını duymayan yargı,boşanma davasında bile delil sayılmammış,mesnetsiz ve içeriği anlaşılmayan belge ve bilgileri  adeta tırnaklarıyla kazıyıp bularak erke lehine indirim yapılması için büyük çaba içerisine girmiştir.Ayşe Tuba’yı öldüren sanık Yalçın Özalpay’ın hiçbir indirim uygulanmaksızın tasarlayarak,canavarca hisle ve eziyet çektirerek,nitelikli kasten öldürmek suçundan cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.