ESKİŞEHİR'İN TERMAL POTANSİYELİ MASAYA YATTI

ESKİŞEHİR’İN TERMAL  POTANSİYELİ MASAYA YATTI
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye’nin turizminin sadece deniz, kum ve güneşle sınırlı kalmayacağını belirterek, Ortadoğu pazarındaki termal turizm potansiyeli konusunda çalışmalar başlattıklarını söyledi....







Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye’nin turizminin sadece deniz, kum ve güneşle sınırlı kalmayacağını belirterek, Ortadoğu pazarındaki termal turizm potansiyeli konusunda çalışmalar başlattıklarını söyledi.
Bakan Avcı, Eskişehir'de bir otelde düzenlenen “Termal Turizm çalıştayı ön Toplantısı”na katıldı. Burada konuşan Bakan Avcı, Türkiye’de turizmin deniz, kum, güneş parantezinden kurtarılıp, farklı turizm türlerine de açılmasına ilişkin bir strateji değişikliğini yürürlüğe koyduklarını hatırlattı. Avcı, “Türkiye, sadece deniziyle, kumuyla, güneşiyle değil, aynı zamanda sahip olduğu diğer bütün turizm alanlarındaki potansiyeliyle gerçekten dünyanın en önde gelen turizm destinasyonlarından biri olmaya aday. Zira sadece deniz, kum, güneş ve ona ilişkin Rusya, Almanya, İngiltere pazarıyla sınırlı kaldığımız zamanlarda bile Türkiye, dünyada 6’ncı sırada, Avrupa’da 4’üncü sırada. Ama Türkiye’nin turizm potansiyeli bunlardan ibaret değil. Dolayısıyla pazar hedefi de bunlardan ibaret olamaz. özellikle termal turizm bağlamında Ortadoğu pazarına ilişkin çok ciddi bir potansiyel söz konusu” dedi.
“çok geçmeden de bu çalıştay toplanacak ve sonuçlarını da hemen tatbikata aktaracağız”
Prof. Dr. Avcı, toplantıya ilişkinde bilgiler vererek, şöyle devam etti:
“Termal turizm alanında sadece Eskişehir’de değil, Eskişehir’le yola çıkarak bölgemizin şuanda gerçekleşen ve gerçekleşecek potansiyellerinin ne olduğunu, bunların birlikte düşünüldüğünde farklı illerimize de evrilmiş olan bu potansiyelin birlikte değerlendirilmesi halinde nasıl bir sinerji oluşabileceğini bu çalıştayda inşallah enine boyuna konuşacağız. Zaten Afyon Kocatepe üniversitesi bu konuda çok ciddi bir birikime sahip. Anadolu üniversitesi’nin de bu konuda çalışmaları var. Her iki üniversitemizin katkılarıyla inşallah bölgemizdeki termal turizm potansiyelini en üst derecede değerlendirmenin yolunu, yöntemini bu çalıştayımızda da belirlemiş olacağız. çok geçmeden de bu çalıştay toplanacak ve sonuçlarını da hemen tatbikata aktaracağız.”
Toplantı, Bakan Avcı’nın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.