Vilayet Meydanında Nevruz Kutlaması

Vilayet Meydanında Nevruz Kutlaması
Düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yrd. ve BHHM’leri Komutanı Hv. Korg. İsmail Güneykaya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan,...

Düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Valisi Azmi çelik, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yrd. ve BHHM'leri Komutanı Hv. Korg. İsmail Güneykaya, Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Kültür ve Turizm Vekili Şennur Azade, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Program, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, İl Kültür ve Turizm Vekili Şennur Azade’nin konuşmasıyla başladı. Nevruz Bayramı hakkında bilgiler veren Azade, “Tüm Türkler coğrafyasında Nevruz Bayramı, baharın müjdesidir. Geleneksel olarak tüm Türk topluluklarında kutlanmaktadır. çin Seddi’nden Adriyatik’e kadar Türklerin varlıklarını sürdürdüğü tüm yerlerde Nevruz Bayramı kutlanmaktadır. Türk mitolojisinde güneşin, koç burcuna girdiği zamandır. Bahar bayramında tüm eskiler yenilenir, doğa yenilenir, dünyamız yenilenir ve biz insanlar yenileniriz. Bahar bayramı nedeni ile tüm Türkler birbirleriyle kaynaşırlar, kültürlerinde birleşirler ve her ne kadar bazı topluluklara göre kutlamalar biraz değişse de, özünde bahar bayramını kutlamak yatar” dedi.
Azade’nin konuşmalarının ardından Vali çelik ve Milletvekili Emine Nur Günay Nevruz ateşini yakıp, protokol üyeleri ile birlikte ateşin üstünden atladı. Sonrasında Vali çelik ve protokol üyeleri, Ergenekon Destanı’nı temsilen, demir dövdü ve yumurta tokuşturdu. Program, dans ve konserlerin ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.