Yurtdışında oy kullanma başladı

Yurtdışında oy kullanma başladı
Türkiye’de 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum ile ilgili olarak yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy verme işlemi, karayolu, havalimanları ve limanlardaki gümrük kapılarında dün başladı. Eskişehir...






Türkiye’de 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum ile ilgili olarak yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy verme işlemi, karayolu, havalimanları ve limanlardaki gümrük kapılarında dün başladı.

Eskişehir Havalimanı’nda oy kullanmak isteyen gurbetçi vatandaşlar için bir sandık hazırlandı. Sandığın mühürlenmesinin ardından oy verme işlemi başlatıldı. Oy verme işlemi 16 Nisan 2017 saat 17.00’ye kadar sürecek. Vatandaşlar oy pusularında yazan ‘Evet’ veya ‘Hayır’ seçeneğini tercih edecek.
Eskişehir Havalimanında bulunan Seçim Kurulu Başkanı Serpil Büyüktopaç, 24 saat boyunca oy verme işlemlerinin devam edeceğini söyledi. Bugün itibariyle yurt dışından gelen ve giden vatandaşlarımız halk oylamasının başladığını belirten Büyüktopaç, “16 Nisan saat 17.00 itibari ile sona erecek: Hayırlı uğurlu olsun. Geçen seçime göre bu yıl daha az oy kullanımı tahmin edildiği için bu sene tek sandık kuruldu. 3 vardiya şeklinde 5’er kişilik görevliler bulunuyor. Yurt dışından gelen veya giden vatandaşlarımız kontrollerden sonra 24 saat boyunca oy kullanabilecekler. Bizler 24 saat boyunca hazır durumdayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.