Büyükerşene silahlı saldırı girişimi

Büyükerşene silahlı saldırı girişimi
 Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatboyu üzerindeki kafelerin işletmeciliğini yapan kişiler tarafından yapıldığı iddia edilen olayda saldırıya uğradı. Silahın da kullanıldığı saldırı girişimini fark...






 Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatboyu üzerindeki kafelerin işletmeciliğini yapan kişiler tarafından yapıldığı iddia edilen olayda saldırıya uğradı. Silahın da kullanıldığı saldırı girişimini fark eden vatandaşlar, Büyükerşen’in etrafını sararak kendisini Haller Gençlik Merkezi’ne getirdi.
HALLER’E GELDİ


Saat 17.30 sularında meydana gelen olayın ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’la bir araya gelen Büyükerşen, burada bir süre dinlendi. Olayın duyulmasının ardından gazetecilere bir açıklama yapan Başkan Büyükerşen, bu tür saldırıların kentin çıkarlarını korumak adına kendisini yıldırmayacağını dile getirdi.
ŞEHRİN MENFAATLERİ HER ŞEYİN  üZERİNDEDİR"


öte yandan Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi tarafından da olaya dair bir açıklama yapıldı.Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi. “Bu huzur kenti olarak bilinen Eskişehir'de sıklıkla yaptığı gibi yanında koruması olmadan yaya olarak dolaşan Büyükşehir Belediye Bakanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, seçildiği 1999 yılında bu yana ilk kez böyle bir saldırıya maruz kalmasının ardından yaptığı kısa açıklamada "Bu tür tehditler ve saldırılar beni asla yıldıramaz. Şehrin menfaatleri her şeyin üzerindedir.Büyükerşen'in sağlığı ile ilgili herhangi bir olumsuzluk yoktur. Olayla ilgili yasal işlemler derhal başlatılmış olup yetkili merciler konuyla ilgili bilgilendirilmiştir.Kamuoyunun bilgisine sunulur."Olayın ardından bölgede bulunan Mahfuz Banlı’da hakkındaki iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Banlı, “Hakarete uğradık, o esnada ne olduğunu görmedim. Arkadan birisi saldırıda bulundu ama silah falan yoktu” diye konuştu. H.M. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.