Bu saldırı rant kavgasıdır

Bu saldırı rant kavgasıdır
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, önceki gün akşam saatlerinde uğradığı saldırı sonrası dün Eskişehir halkı ile buluştu. Büyükerşen, olayın rant kaynaklı olduğunu belirterek, “Beni muhatap...






Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, önceki gün akşam saatlerinde uğradığı saldırı sonrası dün Eskişehir halkı ile buluştu. Büyükerşen, olayın rant kaynaklı olduğunu belirterek, “Beni muhatap alanlar ve efradı, ayda 30 bin liraya Devlet Demiryollarından kiralıyor, Eskişehir’in ikinci alt kiracıya 60 bin liraya yakın kiraya veriyor” dedi.
önceki gün saat 17.30 sularında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Basın Danışmanı Kemal Aydoğmuş ile birlikte Hat Boyu üzerinde bulunan büfelerin önünden geçtiği sırada masa ve sandalyelerin kaldırılması yönünde talimatı üzerine tartışma çıkmıştı. Daha sonra Başkan Büyükerşen ve Basın Danışmanı Aydoğmuş darp edilip, ardından silah çekilmişti. Yaşanan olay sonrası bugün yüzlerce Eskişehirli, Büyükerşen’e destek için belediye binası önünde geldi. çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, Eskişehir’in namı diğer ‘Hocası’ Yılmaz Büyükerşen ile bir araya geldi.

BU OLAY ASLINDA RANT KAVGASIDIR
Açılan afişin arkasında halka seslenen Başkan Büyükerşen, dünkü olaydan ders alınması gerektiğini belirterek, “Dünkü olay dünde kaldı ama bu olay bize yine ders alınacak bir sonuç ortaya koydu. Şimdi bu olay aslında bir rant kavgasıdır. çünkü inşaatlarla, yatırımlarla her şey çok güzel de, doğan yatırımın kentlerin gelişememiş kısımlarına ve oralardaki mülk sahiplerine imkan sağlaması lazım. Her yerde bu böyle olur. Dün bu olaydan sonra Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere Başbakanımız, bakanlar dahil geçmiş olsun dileklerini ilettiler ama bizim bu olaydan çıkardığımız ders, bu doğan ranttan kanunsuz şekilde yararlanmak isteyenler var. Yani pay almak istiyorlar o rantlardan, kanunsuz bir şekilde bu olay da aslında temelinde böyle bir arzu ile şehirlerde baş gösteren rant çeteleşmesi, rant için mafya bozuntuluğunun bir örneğidir. Küçük mafyalar, küçük çeteler oluştu. Gazetelerde kimler olduğunu, ne yaptıklarını, ne ettiklerini gördünüz. Bu ve bunların bana yaptıkları saldırının hiç önemi yok. önemli olan hepimizin el birliğiyle hangi partiden olursa olsun, iktidar olsun muhalefet partileri olsun, halkımız olsun el birliğiyle bu türlü şehirlerde çeteleşme, mafyalaşmanın önüne geçmek için tabloya bakmamız lazım. Bunlar nereden besleniyorlar, nasıl doğuyorlar. O meşhur bizim trenin yerin altına alınmasıyla ortaya çıkan büyük hat, 1,5-2 kilometrelik bir hat. Orası sadece bizim Devlet Demiryolları Genel Müdürü ve yardımcılarıyla imza altına aldığımız yeşil alan diye imar planında geçirdiğimiz ve yürüyüş yolu olan, Devlet Demiryollarının bize müracaatıyla oranın temizliği, bakımı için de bir gelir kaynağı oluşturmak amacıyla 100 metrelik mesafelerde 5 tane 20 metrekarelik büfeler yaptılar betondan. O büfeleri kiraya veriyor. Kiraya verince o dünkü saldırının muhatabı olan, daha doğrusu beni muhatap alanlar ve efradı, ayda 30 bin liraya Devlet Demiryollarından kiralıyor. Eskişehir’in ikinci alt kiracıya 60 bin liraya yakın bir paraya kiraya veriyor. Görüyorsunuz rantlar aradan nasıl çıkarılıyor. Bu çok açık ve çıplak. Büfede ne satılır? Su, meyve suyu, bisküvi, sakız satılır değil mi. Devlet Demiryollarının isteği de makuldü, biz de numarataj verdik. Tepebaşı Belediyemiz de ruhsat verdi. Büfe ruhsatı verdi ama orayı hepiniz gördünüz kilometrelerce masa, sandalye, hatta görmeyenler için yapılan değnekle takip edilen yol izlerinin üstüne dahi masa ve sandalyeler yığılmak suretiyle açık kahvehaneler, hangar gibi çadırlar, şimdi buraya gelirken gördüm söküyorlar. Sandalyeleri filan da apar topar topluyorlar. Kanunsuzluğun farkındalar veya toplattırılıyorlar” ifadelerini kullandı.

BENİ ESKİŞEHİRLİLER KORUR
Büyükerşen, büfe ruhsatının da iptal edildiğini belirterek, “Bu olayda büfe diye aldıkları ruhsatın da iptal edilmesini sağlayan Ahmet Ataç kardeşime teşekkür ediyorum. 15 süreyle tahliye süresi vermişti ama bugün gördük ki bizim yediğimiz bir yumruk ile ve bir tehditle gördüm ki apar topar kaldırılıyor. Ne yapalım Türkiye burası, oluyor böyle şeyler ama ben sizlere güveniyorum. ‘Korumasız neden geziyorsun’ diyorlar, beni Eskişehirliler korur diyorum 18 senedir. Nitekim dün de öyle oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum, gözlerinizden öpüyorum” şeklinde konuştu.

TORUN “OLAYIN TAKİPçİSİ OLACAĞIZ”
Büyükerşen’in ardından konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, olayın takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Eskişehirimiz bir kültür kenti, Eskişehirimiz bizim ülkemizin gözbebeği ve ilklerin yaşandığı kent. çocukların parklarda rahatça oynayabildiği, gençlerimizin gezebildiği bir üniversite kenti Eskişehirimiz ve hiç kimse Eskişehirimizin huzurunu bozmaya çalışmasın. Buna gücü yetmez, çünkü Eskişehirliler buna izin vermez. Olayı kınıyoruz, suçluların da bir an önce cezalandırılmasının takipçisiyiz” dedi.

ATAç “BİZ DOĞRU İŞLERE DEVAM
EDECEĞİZ”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da olayın yaşandığı yerin kendi bölgeleri olduğunu söyleyerek, “Peşimizde olduğunuz sürece biz bu doğru işlere devam edeceğiz. Ben tabi hocama büyük geçmiş olsun diyorum. Dün baya bir sıkıntılı günümüzdü ama Allah’a çok şükür bugün neşemiz yerinde. Hep beraber olduk ve bundan sonra bu ortak yürüyüşümüz devam edecek” ifadelerini kullandı.

KURT “ADALETİN OLDUĞU YERDE
KAOS OLMAZ”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, Türkiye’nin Büyükerşen’e sahip çıktığını kaydederek, “Adaletin olduğu yerde kaos olmaz. Bir yerde kaos varsa, kargaşa varsa adalet yoktur. Eskişehir’de kaos olmaz, hiç kimse kendi infazını kendi yapmaya kalkmamalı. Hepimiz hocaya sahip çıkmalıyız, hepimiz adalete sahip çıkmalıyız. Türkiye dün Yılmaz Büyükerşen’e sahip çıktı. Sürekli de çıkacaktır, buna inanıyorum” dedi.
CHP Eskişehir İl Teşkilatı, CHP Eskişehir milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşların katıldığı buluşma konuşmaların ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.