"Eskişehir animasyon üssü haline gleecek"

“Eskişehir animasyon üssü haline gleecek”
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir Valiliği koordinasyonunda düzenlenen ve animasyon sektörünün ülkemizdeki gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen...







Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir Valiliği koordinasyonunda düzenlenen ve animasyon sektörünün ülkemizdeki gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali başladı.

Eskişehir’de gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BEBKA’nın tematik alanlarda yürüttüğü projelerle, bölge kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti.
Eskişehir’in önemli beşeri sermayeye sahip olduğunu hatırlatan Gerim, “Bu çerçevede, BEBKA olarak ildeki diğer paydaşlarımız ile ortak akıl çerçevesinde ele aldığımız animasyon ve dijital işler sektörünü, Eskişehir’in sahip olduğu sosyal, kültürel, tarihi zenginliklerini, yaratıcı insan sermayesini ve üretimdeki başarı odaklı yaklaşımını birleştirebilecek potansiyele sahip bir sektör olarak görmekteyiz. Onuncu Kalkınma Planı ile paralel doğrultuya sahip olan bu bakış açımız, Eskişehir’de animasyon ve dijital işler alanında önemli markaların oluşmasını, yerli yapım animasyon filmlerinin ve benzeri dijital çalışmaların birer kültürel ihraç ürününe dönüşmesini amaçlamaktadır. Bu yaklaşımımız aynı zamanda ilgili alanlarda yapılacak çalışmaları da gerek ekonomik gerek sosyal açıdan bir gereklilik olarak değerlendirmemizi sağlamaktadır” dedi.
“SON YILLARDA öNEMLİ GELİŞMELER OLUYOR”
Animasyon sektörünün son yıllarda ülkemizde de ciddi bir gelişme göstermekte olduğunun altını çizen Gerim, “Animasyonun, dünyadaki örneklerinden yola çıkılarak ekonomiye olan katkısının fark edilmesi ve farklı sektörlerdeki etkisinin de bilinmeye başlanması, ülkemizde sektörün gelişimi için bir yol haritası oluşturulmasını zorunlu hale getirmiştir.  Bu farkındalık, ülkemizde animasyonun canlanmasına neden olmuş, bu vesileyle sektöre yapılan yatırımlar, dolayısıyla da bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlar artış göstermiştir. Eskişehir’in, ulusal ve uluslararası platformlarda kendini bu alanda ispat edebileceği önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve animasyonun ilimizde öne çıkan sektörlerden biri haline gelmesi için Eskişehir Valiliğimiz koordinasyonunda  Anadolu üniversitesi’nin de işbirliği ile 2015 yılından bugüne BEBKA olarak çeşitli çalışmalar yürüttük. Gerçekleştirdiğimiz festivali önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşımayı planlıyoruz. Bu yılki festivalimiz kapsamında düzenlenecek olan konferanslar, paneller, film gösterimleri, portfolyo görüşmeleri, sanal gerçeklik deneyimlerinin, katılımcılara ve animasyon sektörüne ilgisi olan herkese uluslararası boyutta vizyon katacağını, kuruluşlarımızın stantlarında kendilerini ifade etme imkanı bulacaklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
ENDüSTRİSİ İSTANBUL’DA, OKULU ESKİŞEHİR’DE
Dizi ve film endüstrisi piyasasının İstanbul’da olduğunu, bu sektördeki ilkokulun ise Eskişehir’de kurulduğunu hatırlatan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sinema ve televizyonun kitleler üzerindeki etkisi hakkında konuştu. Büyükerşen, “Anadolu üniversitesi önemli bir misyonu yerine getirdi; yaygın eğitim için TV yayınları yapabilme konusunda çok yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Eğitimde görselliğin, sinema ve televizyonun büyük önemi vardır. Bu işin senaryosunun yazılmasından grafik tasarımlara, seslendirmeden kayıtların yapılmasına kadar entegre bir yapı içinde olmalıdır” diye konuştu.
“BU SEKTöRDE DE üS HALİNE GELECEĞİZ”
Eskişehir’in, raylı sistemler ve havacılık konusunda bir merkez konumunda olduğunu belirten Eskişehir Valisi özdemir çakacak ise, bu sektörlerin yanına animasyon ve çizgi film sektöründe de ekleneceğini ve Eskişehir’in animasyon alanında da bir üs haline geleceğini söyledi. 3. Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali’nin önemine dikkat çeken Vali çakacak, “Sektör; sosyal, kültürel ve eğitim açısından katma değeri ve çarpan değeri yüksek sektörlerden biridir. Animasyonun, yeni kuşakların yetiştirilmesinde, çocuk ve gençlere bakış açısı kazandırılmasında, sanat ve estetik kültürünün geliştirilmesinde ve aktarılmasında faydası ve etkisi yadsınamaz bir gerçektir. En önemli kitle iletişim araçlarından birisi olarak kabul edilen animasyon, günümüz iletişim çağında büyük önem arz ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.