Oğuz Türkmen'i kaybettik

Oğuz Türkmen’i kaybettik
Gazetemizin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı, değerli büyüğümüz Emirdağ eşrafından Oğuz Türkmen’i kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Eskişehir’de saygın yeri ile bilinen ve kişiliği ile de pek çok insanın...

Gazetemizin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı, değerli büyüğümüz Emirdağ eşrafından Oğuz Türkmen’i kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Eskişehir’de saygın yeri ile bilinen ve kişiliği ile de pek çok insanın sevgisini kazanmış olan Oğuz Türkmen’i dün sabaha karşı tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kaybettik. Yakalandığı rahatsızlığına yenik düşerek aramızdan ayrılan Türkmen, 78 yaşındaydı. Türkmen, merhum eşi Sevgi Türkmen ile birlikte çıktığı yolda iki evlat yetiştirdi.


BİR SüREDİR TEDAVİ GöRüYORDU

Yaşadığı rahatsızlık sonucu bizlere veda eden gazetemiz sahibi Oğuz Türkmen, 1939 yılında Emirdağ’ın Suvermez Köyü’nde dünyaya geldi. Uğur Ofset Matbaası ve İstikbal Gazetesi’nin 50 yıldır sahipliğini yapan Oğuz Türkmen bir süredir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görüyordu.
2 çocuk sahibi olan Türkmen, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

BüYüK üZüNTü YARATTI

Bir dönem Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığı yapan, Eskişehirspor vakfı kurucularından, kongre üyesi ve eski yöneticisi de olan Türkmen’in acı kaybı, ailesi, akrabaları başta olmak üzere İstikbal Gazetesi çalışanlarını, ticaret, sanayi ve basın dünyasını da büyük üzüntüye sevk etti.
Türkmen’in cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Mahmut Sami Ramazanoğlu camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına defnedilecek.

TAZİYELERİ İLE ACIMIZI PAYLAŞTILAR



Gazetemizin sahibi Oğuz Türkmen’in aramızdan ayrılışı, kendisini tanıyan ve seven tüm Eskişehirlileri üzüntüye boğdu. Belediye başkanları, milletvekilleri başta olmak üzere siyaset, ticaret, sanayi ve spor dünyasından önemli isimler de sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirdi.
Eskişehir halkı, sevenleri, gazeteci arkadaşları ve çalışanları da tüm gün boyunca sosyal medya hesaplarından Oğuz Türkmen’in fotoğrafını paylaşarak acılarını aktardı. İnternet ve yazılı basın kuruluşları da yaptıkları haberlerle acı kaybımızı duyurdu.

ESKİŞEHİR BASINININ BAŞI SAĞOLSUN

Türkmen’in vefatının ardından yayınlanan taziye mesajlarında ise Eskişehir basının yaşadığı büyük kayıp dile getirildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Eskişehir basınının duayen isimlerinden, İstikbal Gazetesi’nin sahibi, sevgili dostum Oğuz Türkmen’i kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Oğuz Türkmen’e Allah'tan rahmet, ailesi ve Eskişehir basınına başsağlığı diliyorum.” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Eskişehir basının önde gelen isimlerinden, pek çok gazetecinin yetişmesine emek veren, İstikbal Gazetesi sahibi Oğuz Türkmen’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.”   ifadelerini kullandı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta bir mesaj yayımlayarak, “Eskişehir’imizin köklü gazetelerinden İstikbal Gazetesi'nin sahibi Oğuz Türkmen’i kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Oğuz Türkmen’e Allah'tan rahmet, ailesine, İstikbal Gazetesi çalışanlarına ve Eskişehir basınına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici ise mesajında Oğuz Türkmen’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini dile getirdi. Destici “Oğuz Türkmen’e Allah’tan rahmet, ailesine, İstikbal Gazetesi çalışanlarına ve Eskişehir Basınına başsağlığı diliyorum” dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ise mesajında, Türkmen’in Eskişehir’e olan katkılarından söz etti. Karacan, “Değerli ağabeyim Oğuz Türkmen sevilen, saygın ve son derece kıymetli bir insandı. Hem Eskişehir ticaretine, hem Eskişehir’in basın hayatına önemli katkıları olan bir isimdi. Vefatı dolayısıyla son derece üzgün olduğumu belirtir, başta ailesi, çalışanları, dostları ve sevenlerine başsağlığı dilerim” diye konuştu.
CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “İstikbal Gazetemizin sahibi beyefendi insan, dost Oğuz Türkmen abimizi kaybettik. Başımız sağolsun. Allah’ın rahmeti üzerine olsun” derken;
Utku çakırözer ise mesajında, “Eskişehir basınımızın duayen isimlerinden İstikbal Gazetesi sahibi sevgili büyüğümüz Oğuz Türkmen’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Oğuz Türkmen’e Allah’tan rahmet, ailesi ve Eskişehir basınına başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Ak Parti İl Başkanı Dündar ünlü’de, Türkmen’in Eskişehir basını için duayen bir isim olduğuna dikkat çekti. Başkan ünlü; “Şehrimiz adına büyük bir kayıp. Sayın Oğuz Türkmen, kentimize büyük hizmetleri olan saygın bir isimdi. Vefat haberi bizlerde büyük üzüntü yarattı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, çalışanlarına ve Eskişehir basınına taziyelerimi sunuyorum” dedi.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan da mesajında, “Eskişehir basınının sevilen ismi İstikbal Gazetesi sahibi değerli büyüğümüz Oğuz Türkmen’in vefatını derin üzüntüyle öğrendim. Türkmen ailesinin acısını paylaşıyorum. Baş sağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

öNEMLİ BİR DEĞERİMİZİ KAYBETTİK

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, gazetemiz sahibi Oğuz Türkmen’in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 Karaca, Oğuz Türkmen’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Anadolu’nun zor koşullarında uzun yıllar gazete yayınlamak kolay bir iş değil. Bu zorlukları göğüsleyen ve Eskişehir’in önemli yayın kuruluşlarından olan İstikbal Gazetesi’ni uzun yıllardır çıkarmayı başaran Oğuz Türkmen’in vefatından dolayı son derece üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.



çGD; “ACIMIZ BüYüK”



çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir İç Batı Anadolu Şubesi yönetim kurulu tarafından da Türkmen’in vefatına ilişkin bir mesaj yayımlandı. Mesajda, “Eskişehir’de basının gelişmesine büyük katkısı olan, 50 yıldır şehrimizin önemli gazetelerinden İstikbal gazetesi sahibi Oğuz Türkmen’i yitirmenin derin acısını yaşıyoruz. İstikbal gazetesi veya diğer gazetelerde çalışanlar merhum Oğuz Türkmen’i bir gazete patronu olarak değil, her zaman onu ağabey olarak gördüler. Bugün sonsuzluğa uğurladığımız Türkmen, sadece kendi gazetesinde çalışanlar ile değil diğer gazetelerde çalışanlar ile de yakından ilgilenir, onların dertleri ile dertlenir, sorunları ile yakından ilgilenirdi. O’nun aramızdan ayrılması ile Eskişehir basınında açtığı boşluk hiçbir zaman dolmayacaktır. O’nu hiçbir zaman unutmayacağız. Güleç yüzünü her zaman hatırlayacağız. Eskişehir basın camiasına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.