3ncü üniversite resmen kuruldu

3ncü üniversite resmen kuruldu
Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi suretiyle oluşturulacak Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin yasa tasarısı önceki gece mecliste kabul edilerek yasalaştı. Karar, Anadolu Üniversitesinde tepki ile karşılandı. Dün Anadolu Üniversitesinde...

Anadolu üniversitesi’nin bölünmesi suretiyle oluşturulacak Eskişehir Teknik üniversitesi’nin yasa tasarısı önceki gece mecliste kabul edilerek yasalaştı. Karar, Anadolu üniversitesinde tepki ile karşılandı. Dün Anadolu üniversitesinde alınan bölünme kararına karşı gösterilecek tepki ve eylemlerin forumu yapıldı.


Eskişehir Teknik üniversitesi’nin, Anadolu üniversitesi’nin bölünerek kurulmasına ilişkin tasarı önceki gece TBMM Genel Kurulunda yasalaştı. Böylece Eskişehir Teknik üniversitesi resmen kurulmuş oldu.


Yüksek öğretim Kurulu Değişiklik Tasarısı TBMM'de kabul edildi. 
Yüksek öğretim Kurulu (YöK) Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi. 
Tasarıyla, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya Teknik, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut özal, İstanbul üniversitesi (Cerrahpaşa), Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Tarsus, Trabzon, Kayseri, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, İzmir Tınaztepe, İstanbul Atlas, Afyonkarahisar sağlık Bilimleri, Eskişehir Teknik, Isparta Uygulamalı Bilimler, Semerkand Bilim ve Medeniyet, Ankara Medipol üniversiteleri kurulacak ve bu üniversitelere kadrolar atanacak. 
ESKİŞEHİR TEKNİK üNİVERSİTESİ RESMEN KURULDU


Meclisten çıkan bu yasanın ardından Eskişehir’in üçüncü üniversitesi olacak Eskişehir Teknik üniversitesi de böylece hayata geçmiş oldu. Bu kararın ardından Anadolu üniversitesi’nin bazı fakülteleri kurulan yeni üniversiteye dahil edilecek.


Meclisten de geçen yasa ise üniversitede tepkilere neden oldu.


Bir grup öğrenci dün bir araya gelerek yapılacak tepkilere dair görüş alışverişinde bulundu. öte yandan kantinde bir grup öğrenci ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktığı da öğrenildi.


FORUM OLUŞTURDULAR


Anadolu üniversitesi Fen Fakültesi’nde bir araya gelerek ilgili kararı eleştiren öğrenciler forum düzenledi. öğrenciler aldıkları karar neticesinde bugün tepki yürüyüşü düzenleyeceklerini bildirdi.


Anadolu üniversitesi’nin ikiye bölünmesi ile ilgili sunulan teklif Meclis’ten geçti. “FAKüLTELERİ TERK ETMEYECEKLER”


Söz konusu karara Anadolu üniversitesi öğrencilerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.


Yunus Emre Kampüsü içerisinde bulunan Fen Fakültesi kantininde forum düzenleyen öğrenciler, 10 Mayıs Perşembe saat 14.30’da Yunus Emre Kampüsü içerisinde bulun KYK Yurdu’nun önünde toplanıp yürüyüş gerçekleştirme kararı aldı.


Söz konusu yasaya karşı çıkmak için iradelerini ortaya koymaları gerektiğini belirten öğrenciler, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunarak fakülteleri terk etmeme kararı aldı.


öte yandan tüm öğrenciler, kaldıkları yurtlarda, yemekhanede bildiri dağıtarak; sosyal medya hesaplarından yapacakları paylaşımla kararı tanımadıklarını anlatacaklarını da ifade ettiler.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.