Yine Kaymaz yine felaket

Yine Kaymaz yine felaket
Sivrihisar-Eskişehir karayolunun 26. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 5 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. Mustafa Canpolat idaresindeki araç, refüjdeki demir bariyerlere sonrasında ise menfeze...

Sivrihisar-Eskişehir karayolunun 26. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 5 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. 


Mustafa Canpolat idaresindeki araç, refüjdeki demir bariyerlere sonrasında ise menfeze çarpınca aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirdi. öte yandan aynı bölgede bugüne 8 kişinin daha kazalarda can verdiğini söyleyen Kaymaz sakinleri, “Bu noktada çok hız yapılıyor. Kazalar bir anlık dalgınlıkla oluyor” dediler.



Kaza, Sivrihisar-Eskişehir karayolunun 26. kilometresinde yaşandı. Mustafa Canpolat idaresindeki 25 HD 441 plakalı araç, refüjdeki demir bariyerlere sonrasında ise menfeze çarpıp devrildi. Araçta bulunan Merve, Dursun, Ayşe, İkbal ve Erdal Canpolat olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Mustafa ve Tuğba Canpolat, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.


AYNI AİLEDEN 5 KİŞİ


Meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 5 kişi hayatını kaybederken, Bursalı avukat ve kardeşi ağır yaralandı. 
Kaza, Sivrihisar-Eskişehir karayolunun 26. kilometresinde meydana geldi. Mustafa Canpolat idaresindeki 25 HD 441 plakalı araç, ilk olarak refüjdeki demir bariyerlere sonrasında ise menfeze çarpıp devrildi. Araçta bulunan Merve, Dursun, Ayşe, İkbal ve Erdal Canpolat olay yerinde hayatını kaybederken, Bursalı avukat Mustafa ve kardeşi Tuğba Canpolat ise ağır yaralandı. Yaralılar, 112 acil servis ekiplerince Eskişehir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.


AYNI NOKTADA DEMİR AİLESİNDEN DE 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ 
öte yandan geçtiğimiz yıl Eylül ayında yine Eskişehir-Ankara karayolu Kaymaz Mahallesi yakınlarında Serdar Demir'in idaresindeki16 NHY 89 plakalı minibüs, tekerleğin patlaması takla atarak, yol kenarında bulunan bir fabrikanın istinat duvarına çarpmıştı. Kaza esnasında araçtan fırlayan sürücünün eşi Hatice Demir ve araçtaki Eyüp Enser Karabayır (3) olay yerinde hayatını kaybetti. Demir ailesinden yaralanan 1 kişi de kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer 7 yaralı ise tedavi altına alınmıştı. 
“BU YOLDA ARABALAR çOK HIZLI” 
Eskişehir-Ankara karayolu Kaymaz Mahallesinde kazanın gerçekleştiği bölgeye yakın bir akaryakıt istasyonunda çalışan İsmet Kaptan, yolda herhangi bir sorun olmadığını, ancak yaşanan kazaların sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını söyledi. Kaptan, “Yolda bir şey yani yol geniş, düz. Uyuyorlar, yola yorgun çıkıyorlar herhalde. Bu yüzden kazalar meydana geliyor. Bu yolda arabalar çok hızlı. Bir de arabalar yeni olduğu için çok hızlı kullanıyorlar. Bence çok hızlılar. Yorgun yola çıkıyorlar. Yani bir anlık dalgınlık can kaybına neden oluyor” ifadelerini kullandı. 
“BU YOLDA VİRAJ YOK, BİR ŞEY YOK, KAZA YAPILACAK BİR YOL DEĞİL” 
Ayrıca Kaptan, insanların ihmalkar davrandığını da belirterek, “Trafik kontrolleri yapılıyor. Eskişehir’den çıkınca çevirme var, Sivrihisar’da da çevirme var, yani insanlar ihmalkar davranıyor. O yüzden kazalar kaçınılmıyor. Bu yolda viraj yok, bir şey yok, kaza yapılacak bir yol değil. Yani dediğim gibi insanların dalgınlığıyla oluyor. Geçen yine buradaki bariyerlere vurdu arkadaşın birisi. Yani ihmalkarlık yapıyorlar, dikkatsizlik çok. Yolda insanların biraz daha uykusunu alıp yola çıkması lazım. Yollarda bir şey yok, yollar dümdüz. Biraz daha dikkatli olurlarsa, can kayıplarımız da düşer diyorum” şeklinde konuştu.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.