Seyitgazi'nin kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Seyitgazi’nin kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü ve Seyyid Battal Gazi’yi anma etkinlikleri düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma...





Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü ve Seyyid Battal Gazi’yi anma etkinlikleri düzenlenen törenlerle kutlandı. 


Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayan etkinliklerde açılış konuşmasını yapan Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dumlupınar’da meşalenin ateşini yaktığını ifade ederek, “Seyitgazililerimiz de bu meşaleyi görerek bir ateşte buradan yaktılar. Biz ne kadar gururlansak azdır, ne kadar şereflensek azdır. Bu topraklarda, Anadolu coğrafyasında, Anadolu irfanının yoğrulduğu ve Anadolu ateşinin yakıldığı topraklardır. Aynı zamanda Eskişehir bölgesinde başlatılan kurtuluşun da başlatıldığı topraklardır. 26 Ağustos ve 30 Ağustos Zafer Bayramlarını da kutladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını burada yad etmek istiyorum. Ruhları şad olsun. 1 Eylül’de Seyitgazi’mizin kurtuluşunda ilçemize can veren kan veren bu toprakları toprak yapan, uğrunda ölen varsa vatandır dediğimiz ve o dönemin güzel Doğançayırımızın yüze yakın şehit düşmüş kardeşlerimizi de, bu topraklarda onlarla birlikte bilmediğimiz kardeşlerimizi şükranla yad ediyorum. Onların ruhları şad olsun ki biz onların sayesinde bu topraklarda huzurlu bir şekilde 96 yıldan beri bu zaferi kutlamaktayız. Bu zaferden dolayı da gururlanmaktayız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.