"Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek"

“Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek”
Eskişehirli öğretmen Yusuf Yıldırım yazdığı kitapla anne ve babaların başucu olacak bir esere imza attı. “Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek” adı altında, çocukların dijital dünyadaki davranışlarını, sorunlarını...


Eskişehirli öğretmen Yusuf Yıldırım yazdığı kitapla anne ve babaların başucu olacak bir esere imza attı. “Dijital Kültürde çocuk Yetiştirmek” adı altında, çocukların dijital dünyadaki davranışlarını, sorunlarını ve çözüm yollarını derleyen Eskişehirli öğretmen Yusuf Yıldırım, tüm sorunlara ışık tutacak bir çalışmayı anne ve babalara kazandırdı.

Yazdığı kitap ile günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan çocukların dijital dünyada yaşadıkları sorunlara eğilen Eskişehirli öğretmen Yusuf Yıldırım,  derlediği bilimsel bilgilerle çağımızın en önemli sorununa ışık tutuyor. Yıldırım, eseri ile ilgili olarak, “Eğer bir çocuk, dijital kültürün benimsendiği bir aile içinde yaşıyorsa, dijital yaşamın kendinden beklediği gelişim, deneyim ve becerileri bir ömür nasıl kazanabileceğini, sanal dünya kadar gerçek dünyanın da yaşamaya bir yer olduğunu öğrenir” diyor.
Kitabında anne ve babaların bu konudaki sorumluluklarını bilimsel çerçevede inceleyen Yusuf Yıldırım, ebeveynlerin çocukların birer dijital rehberi olması gerektiğini savunuyor. Bunun yollarını kitabında araştıran ve okuyucusuna sunan Yıldırım, “Tek yapılması gereken yasaklar getirmeden, çocuğunuzla konuşarak, çocuğunuzla etkili zaman geçirerek çocuğunuza dijital kültürü kazandırmak” diyor.
Eskişehirli öğretmen Yusuf Yıldırım, büyük ilgi gören kitabında tüm bunların çözümüne dair ayrıntılı bilgileri okuyucularıyla paylaşıyor. Nisan yayınlarından çıkan “Dijital Kültürde çocuk Olmak” isimli eser tüm kitapevlerinden temin edilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.