"Muhafazakar kuşaklar yetiştirmek istiyorlar"

“Muhafazakar kuşaklar yetiştirmek istiyorlar”
  Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni ortaöğretim sistemini sert sözlerle eleştirdi. Son 17 yıldır ülkeyi aynı partinin yönettiğini ancak eğitim sisteminin en az 17 kez...

 


 


Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni ortaöğretim sistemini sert sözlerle eleştirdi.


 


Son 17 yıldır ülkeyi aynı partinin yönettiğini ancak eğitim sisteminin en az 17 kez değiştiğini vurgulayan Şube Başkanı Alkan, “İsmini unuttuğumuz bakanlar eğitim sistemini çağdaş olmaktan çıkardılar. ülkemiz yakın tarihinde MEB kadar geleceğimizden çalan ve çok da sorunlar yaratan bakanlık yoktur. Her gelen bakan ve bürokratlarının hedefinde bilimsel, laik ve kamusal eğitim olduğu için başarısızlık kaçınılmaz olmuştur” dedi.


Eğitim sisteminin asıl sorununun felsefi olduğuna dikkat çeken Alkan, “önceki gün Bakan Selçuk’un açıkladığı sistem, son yıllardaki muhafazakâr toplum inşası hedefine uygun kuşaklar yetiştirme anlayışının eğitimdeki yansımalarının HEY versiyonudur. Eğitimde neyin nasıl öğretileceğinin her birkaç yılda bir sistem değişikliği yapmak zorunda kalınmasının asıl nedeni, iktidarın yeni kuşaklara güvenli bir gelecek sunamaması, yeni kuşakların sistemin bekası olarak yetiştirilmesindeki başarısızlığıdır. Bu sistem öğrenci ve veliler kadar öğretmenleri de etkileyecektir. 1990’lı yıllarda uygulanan kredili sistemin bir benzeri olan yeni sistemde 70 bine yakın öğretmen norm fazlası olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır ”ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.