Bayram tatilinde Bodrum'u, Çeşme'yi bırakıp Eskişehir'e geldiler

Bayram tatilinde Bodrum’u, Çeşme’yi bırakıp Eskişehir’e geldiler
 Ramazan Bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük bayram tatilinde binlerce yerli ve yabancı turist; Bodrum, Çeşme, Kuş Adası gibi tatil bölgelerine gitmek yerine Eskişehir’de bulunan Sazova Bilim ve Kültür Parkı’na akın etti. İç...





 Ramazan Bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük bayram tatilinde binlerce yerli ve yabancı turist; Bodrum, çeşme, Kuş Adası gibi tatil bölgelerine gitmek yerine Eskişehir’de bulunan Sazova Bilim ve Kültür Parkı’na akın etti. 


İç Anadolu Bölgesi’nin en çok turist çeken şehirlerinden biri olan Eskişehir, bayram tatiliyle birlikte sezona hızlı bir giriş yaptı. Tatili fırsat bilen vatandaşlar şatosu ve gemisi ile ün yapmış Sazova Bilim ve Kültür Parkı’nı tercih etti. Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve Ankara gibi birçok şehirden parkı görmek için gelen vatandaşlar, bilet gişelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sinem Ekinci isimli park çalışanı, hafta sonları 5-6 bin olan ziyaretçi sayısının bayramlarda iki katına çıktığını söyledi. Ekinci, "Masal şatosunda 6 senedir çalışıyoruz ve 6 senedir de buraya yoğun bir ilgi var ziyaretçiler tarafından. Bayramlarda ve özel günlerde ziyaretçi sayısı kapasitesinin üzerine çıkıyor. Normalde hafta sonları 5-6 bin ziyaretçi ağırlıyoruz. Ziyaretçi sayımız bayram zamanlarında 2 katına çıkıyor, daha da fazlalaşıyor. Gizemli yolculuk turumuz var çocuklarımızı ağırladığımız. Burada orman bekçisi ve periyle yola çıkıyor çocuklar. Efsaneler diyarında da Türk kültürü masalcılarının robotları var. Onlardan hikayeler dinliyorlar. Giriş katta da satış mağazalarımız, fotoğraf çekinilecek alanlar var" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.