Eğitim Sen'den kadın üniversitesi tepkisi

Eğitim Sen’den kadın üniversitesi tepkisi
Eğitim Sen Eskişehir Şube Kadın Sekreteri Sevgi Pervane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Japonya’yı örnek gösterdiğini söyleyerek, “Japonya’da 800...


Eğitim Sen Eskişehir Şube Kadın Sekreteri Sevgi Pervane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Japonya’yı örnek gösterdiğini söyleyerek, “Japonya’da 800 üniversiteden 80’i kadın üniversitesi. Türkiye de benzer bir adım atmalı” sözlerini eleştirdi.

Erdoğan’ın bu sözleri ile karma eğitim karşıtlığını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Pervane, “Yılladır Türkiye’deki eğitim sistemini cinsiyetçi, milliyetçi, gerici, piyasacı ideoloji çerçevesinde baskıyla dönüştürmeye çalışan AKP Hükümetleri son yıllarda eğitim kurumlarında yaptığı düzenlemeler ile doğrudan kadınların kazanımlarını ve yaşam alanlarını daraltmayı amaçlayan kadın düşmanı politikaları ile uygulamaya başladı. Yükseköğretim kurumlarında toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmek için alınan bütün önlemleri geçtiğimiz yılın sonunda bir kalemde silip atan YöK, şimdi “Tez kadın üniversiteleri kurula!” fetvasını hayata geçirmek için çalışmaya başladı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.