Livaneli Şarkıları müzikale dönüşüyor

Livaneli Şarkıları müzikale dönüşüyor
 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2019-2020 Tiyatro sezonuna hafızalara kazınacak dev bir Livaneli Müzikali ile başlayacak.Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının ortaklaşa gerçekleştireceği “Böyledir...

 


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2019-2020 Tiyatro sezonuna hafızalara kazınacak dev bir Livaneli Müzikali ile başlayacak.


Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının ortaklaşa gerçekleştireceği “Böyledir Bizim Sevdamız” adlı müzikalin dünya prömiyeri Ekim ayı başında Eskişehir’de gerçekleştirilecek.


ülkemizi derinden etkileyen toplumsal olayları ve yakın Türkiye tarihini konu alan müzikal, Zülfü Livaneli’nin birbirinden etkileyici şarkıları eşliğinde seyirci ile buluşacak.


“Böyledir Bizim Sevdamız” adlı müzikal 50 kişilik bir kadroya sahip. Livaneli şarkılarını da seslendirecek olan Eskişehir Şehir Tiyatroları sanatçıları ile müzikleri icra edecek olan Eskişehir Senfoni Orkestrası müzisyenlerinin yanı sıra profesyonel bale sanatçıları da bu büyük prodüksiyonda yer alacak.


Müzikali sahneye uyarlayan ve yöneten, aynı zamanda Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini de sürdüren Ali Eyidoğan “Eskişehir Şehir Tiyatroları olarak Senfoni orkestramızla birlikte büyük prodüksiyonları izleyicilerimiz ile buluşturmaya özen gösteriyoruz. Zülfü Livaneli’nin müzikleri ve şarkıları aracılığı ile sahneye bir sürgün hikayesi taşıma fikri bizi çok heyecanlandırdı. 2018 Kasım ayından itibaren üstünde çalıştığım projede ‘ötekileştirme’ meselesi çıkış noktamız oldu. Bu tema, hem Sayın Livaneli’nin kendi yaşam öyküsünü hem de Türkiye’nin yakın tarihine damgasını vuran toplumsal olayları yorumlayışıma rehber oldu. Seyircimizin hafızasını tazelerken, Zülfü Livaneli’nin o çok sevdiğimiz şarkılarını da bu pencereden söyleyerek yeni bir bakış açısı yaratacağımızı umuyorum” diyerek proje ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.


Projeye, çıkış aşamasından itibaren düşünce ve önerileri ile eşlik eden Zülfü Livaneli müzikal ile ilgili olarak “Eskişehir kültür ve sanat alanında kendisini tüm dünyaya ispatlamış bir kenttir. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası da Eskişehirlilerin göz bebeğidir. Projeye olan inançları ve müziğime bakış açıları beni de heyecanlandırdı. Hepimizin zevkle izleyeceği bir gösteri ile bizleri buluşturacaklarına eminim” şeklinde konuştu.


Orkestra Şefliğini Aytuğ ülgenin üstlendiği müzikalin hareket düzenini Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçısı Deniz Alp gerçekleştirecek. Ekim ayı başında dünya prömiyeri ile açılış yapacak olan müzikal, yıl boyunca Eskişehir’de ve Türkiye’nin farklı birçok bölgesinde sahnelenmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.