Halk Sağlığı Sokağı etkinliği

Halk Sağlığı Sokağı etkinliği
Halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri Halk Sağlık Haftası olarak kutlamanın bu yılın etkinliği bugün Eskişehir İl...







Halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri Halk Sağlık Haftası olarak kutlamanın bu yılın etkinliği bugün Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün Köprübaşı ek hizmet binası önünde başladı. 


 


Düzenlenen törene; Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, hastanelerin başhekimleri ve sağlık personelleri katıldı. 
Etkinliğin açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, vatandaşlara bilgilendirmek amacıyla açılan Halk Sağlığı Sokağı etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ederek Eskişehir halkına buraya gelip sağlık konusunda bilgi edinmeleri istedi. Avşarbey, "Eskişehir'de gelenekselleşmiş Sağlık Sokağı, halk sağlığının yoğun olarak gündeme taşınması için bir fırsat haline geldi. Sokağımızı halkımızın da yoğun geçişleriyle katılımlarını sağlamayı umduğumuz şehrimizin en kalabalık merkezlerinden olan Köprübaşı'nda açmış bulunuyoruz. Halk sağlığı kavramı hepinizin bildiği gibi çok geniş bir kavramdır. Sağlıkta en temel ilke biliyorsunuz hastalanmadan önce korumayı sağlamak. çünkü korumak tedavi etmekten çok daha ekonomik, çok daha etkili bir unsurdur. Bu anlamda burada görev yapacak olan sağlık personeli arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.