"AK Parti'nin yaptığı trajikomik"

“AK Parti’nin yaptığı trajikomik”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin haftalık Pazar toplantıları dün yine yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.İl başkanı Abdülkadir Adar’ın katıldığı basın toplantısına Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, ilçe teşkilat...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin haftalık Pazar toplantıları dün yine yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
İl başkanı Abdülkadir Adar’ın katıldığı basın toplantısına Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, ilçe teşkilat başkanları ve partililer de katılım sağladı.
İl Başkanı Abdülkadir Adar’ın gündeminde şebeke suyuna yüzde 60’lık zam yapan Büyükşehir Belediyesini protesto eden AK Partililer vardı.  
Sert sözlerle eylemi eleştiren Adar, geçtiğimiz hafta içerisinde 18 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin su zammıyla ilgili protesto gösterisini Eskişehirlilerin izlediğini belirtti. 
“TRAJİ KOMİK BİR EYLEM”
Durumu trajikomik bulan Adar, “Bana göre trajik komik bir olay. ülkede her türlü zam yapılırken ses çıkarmayanlar, sadece kendi iktidarlarının olmadığı bir alanda yapılan bir zammı tenkit ediyorlar. Dolayısıyla bir zammı savunmamak kolay değil. Geçen hafta da anlatmaya çalıştım. Su zammının neden kaynaklandığı konusunda partili arkadaşlarım çevresindeki ve mahallesindeki insanlar çok fazla sorguya muhatap ettikleri için, çok fazla sorguya muhatap ettikleri için detaylandırmak istiyorum.” dedi.
2014 yılında mahalle seçimleriyle hayata geçen 6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla birlikte Eskişehir’in bütün ilçelerinin merkez ilçelerine büründüğünü ifade eden Adar,
“Ve oradaki köylerin her birisi de mahalle statüsüne dönüştü. Şimdi bu mahalle statüsüne dönüşmesi sonucu her türlü alt yapı hizmetlerini yerine getirmekle yükümlü olmakla görevli olan birim büyükşehir belediye başkanlıklarıdır. Eğer onların bu işle ilgili ayrı bir idareleri varsa ki genelde su kanalizasyon idareleri ayrıdır. Eskişehir’de ESKİ, İstanbul’da İSKİ, Ankara’da ASKİ gibi bir takım alt yapı hizmetleri yapan genel müdürlükleri var.  Ve bu genel müdürlükler eliyle bu hizmetlerin yapılması gündeme geldi. O güne kadar bu hizmetleri kim yapıyordu? Köy hizmetlerinden özel idarelere verildi. Eskişehir’de köyden mahalleye dönen yerlerde suların ancak yüzde 20’si cazibe ile geliyor.  Yüzde 80’i yer altından elektrik pompalarıyla çıkarılıyor. 2014 yılında 31 Mart seçimleri biter bitmez elektrik işletmesinin ilk yaptığı iş köylere su temin eden, elektrik motorlarının elektrik borcu olan yerlerde bu elektrikleri kesmek oldu. 3 buçuk milyon parayı ESKİ ödeyerek bu elektrikleri yeniden açtırıp o mahallere suyunu temin etmek durumunda kaldı. çok ciddi bir rakam bu” şeklinde konuştu.
Elektrik, akaryakıta gelen zamları da geçen hafta hatırlattığını kaydeden Adar,
“Sadece 2019 yılı içerisinde elektriğe yüzde 75 zam geldi. Diğer yılları söylemiyorum. 5 yıl içerisinde ESKİ kullanma suyuna yüzde 11 zam yaptı. O dönemde AKP vardı çoğunlukta. O zamanlar peyderpey yapılıp bugün bu noktada yapılacak zammı o dönemde engellediler” dedi.
“BüTçE çOK SIKINTIDA”
Adar’ın konuşmasının ardından sözü alan Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, bu hafta TBMM’de bütçe görüşmelerinin yapılacağını kaydetti.
Bütçenin çok sıkıntılı olduğunu vurgulayan Süllü, “Vatandaşın bütçesi de devletin bütçesi de çok sıkıntılı. Yatırımların tamamı durmuş halde. 5 yıl öncesinin bile çok altında hedefler tutuyorlar. CHP  olarak hepimize çok önemli görev düşüyor. Hükümetin miladını doldurduğu çok açık. CHP çok dikkatli davranmalı ve çevremize bunu çok iyi anlatmalıyız” dedi.
Kongre sürecine de değinen Süllü, “Tek yumruk olarak bu süreci tamamlamalıyız. Tek yumrukla demokrasi şölenlerimizi gerçekleştirelim” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.