"İklim İçin Biz Varız"

“İklim İçin Biz Varız”
 Tepebaşı Belediyesi, 24 belediye ile birlikte “İklim İçin Biz Varız” deklarasyonunu imzaladı. Belediyeler Paris İklim Anlaşması’nın küresel ısınmayı 1.5 derece sınırında tutma hedefine yönelik çalışmalarda bulunacaklarını...

 


Tepebaşı Belediyesi, 24 belediye ile birlikte “İklim İçin Biz Varız” deklarasyonunu imzaladı. Belediyeler Paris İklim Anlaşması’nın küresel ısınmayı 1.5 derece sınırında tutma hedefine yönelik çalışmalarda bulunacaklarını taahhüt etti.


Tepebaşı Belediyesi, 24 belediye ile birlikte Boğaziçi üniversitesi’nde bir araya gelerek “İklim İçin Biz Varız” deklarasyonuna imza attı.


İklim krizinin kentlerde yaşanan en büyük sorunlardan biri olduğu gerekçesi ile 24 belediye İstanbul’da İklim İçin Kentler çalıştayı’nda buluştu. Boğaziçi üniversitesi UN SDSN Türkiye, 350 Türkiye ve Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği ortak girişimi ile gerçekleştirilen organizasyon, 5 Aralık’ta açıklanan ortak deklarasyon ile sona erdi. Boğaziçi üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşen deklarasyona, çalıştayda yer alan 24 belediye katıldı.


1.5 DERECE HEDEFİNİ TAAHHüT ETTİLER


Basın toplantısında, hazırlanan deklarasyon kamuoyu ile paylaşıldı ve imzacı 24 belediye, Paris Anlaşması’nın 1.5 derece hedefinin gerçekleşebilmesi için belediyeler olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini ve somut adımlar atacaklarını taahhüt etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.