Uyuşturucu ile mücadele teşekkürü

Uyuşturucu ile mücadele teşekkürü
Eskişehir Valiliğinin koordinasyonunda “2019 Yılı Uyuşturucu/Bağımlılık İle Mücadele Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.  Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediye...

Eskişehir Valiliğinin koordinasyonunda “2019 Yılı Uyuşturucu/Bağımlılık İle Mücadele Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. 
Vali özdemir çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Osmangazi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Vali Yardımcıları Bakir Şahin Türüncü, Aslan Avşarbey, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilgililer katıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın özellikle son yıllarda başta terör ve teröristle mücadele olmak üzere, uyuşturucu ve diğer tüm alanlarda çok büyük bir mücadele vermekte olduğuna dikkat çeken Vali çakacak, ”Mevcut durumu gözden geçireceğimiz; bir önceki yılın değerlendirmesini yapıp, 2020 yılı ve sonrası için alınması gereken tedbirleri ve atılması gereken adımları konuşacağımız toplantımızın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı neticelere vesile olmasını diliyorum. İçişleri Bakanlığı’mız özellikle son yıllarda başta terör ve teröristle mücadele olmak üzere, uyuşturucu ve diğer tüm alanlarda çok büyük bir mücadele vermektedir.” dedi.
Vali çakacak konuşmasının devamında ise şunları söyledi: Şunu memnuniyetle ifade etmek gerekir ki toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda İlimiz en etkin şekilde mücadele etmektedir. Emniyetimizin ve jandarmamızın başarılı çalışmaları takdire şayandır. Bu anlamda kolluk birimlerimizce uyuşturucu satıcılarına karşı yürütülen operasyonlarda çok önemli başarılar elde edilmektedir. Bu başarıların Eskişehir’imizin dünyanın en güvenli şehirlerinden birisi olmasındaki payı mutlaktır. Bu vesileyle tüm kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyorum.  İl Jandarma Komutanlığı’mızın sokak satıcılarına yönelik operasyonlarını artırdığını, uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik yakalamalarda önceki yıla göre % 46 artış sağladığını, izinsiz Hint keneviri ve haşhaş ekimine yönelik yakalamalar ile eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini artırdığını görmekteyiz.
İl Emniyet Müdürlüğü’müzün ise sokak satıcılarına yönelik operasyonlar ile eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini artırdığını, diğer taraftan uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik yakalamalarda önceki yıla göre % 18,42’lik bir azalış olduğunu görmekteyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.