Vali'den emniyete uyuşturucu teşekkürü

Vali’den emniyete uyuşturucu teşekkürü
 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında yapıldı.Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey,...

 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali özdemir çakacak’ın başkanlığında yapıldı.



Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, ilçe kaymakamları ve diğer kurul üyeleri katıldı.
Toplantıda, Eskişehir'de gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar, mücadelenin geldiği nokta ve alınması gereken tedbirler konusunda değerlendirmeler yapılacağını kaydeden Vali çakacak, uyuşturucu ile mücadelenin ülkemizin en önemli ve en hassas konularından biri olduğunu dile getirdi. Her çeşit bağımlılıkla mücadelenin devletimizin öncelikli olarak odaklandığı konuların başında geldiğine dikkat çeken Vali çakacak, “Bağımlılıkla mücadele toplumun sadece bir kısmı ile değil, tüm kesimlerinin içerisinde bulunması gereken bir konudur” dedi.
14 Şubat 2019 tarihinde yayımlanan 2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda Eskişehir'de "Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu” oluşturulduğunu ve bu Kurul tarafından "Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının çalışma Usul ve Esasları" nın yayımlandığını hatırlatan Vali çakacak, toplantının açılış konuşmasını yaparak şunları söyledi:
VALİ çAKACAK'TAN KOLLUK KUVVETLERİNE TEŞEKKüR
Güvenlik güçlerimizin bu konuda etkin bir mücadele örneği sergilediğini bildiren Vali çakacak, “Şunu memnuniyetle ifade etmek gerekir ki toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda Eskişehir etkin şekilde mücadele etmektedir. Emniyetimizin ve jandarmamızın başarılı çalışmaları takdire şayandır. Bu anlamda kolluk birimlerimizce uyuşturucu arzının önlenmesine yönelik, uyuşturucu satıcılarına karşı yürütülen operasyonlarda çok önemli başarılar elde edilmektedir. Tüm kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve güvenlik birimleri tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda, ilimizde yapılan çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı.
Toplantıda, uyuşturucuyla mücadelede mevcut durum, mevcut risk haritası, tespit edilen yeni gelişmeler, sorunlar ve alınması gerekli tedbir ve yapılması gereken faaliyetler görüşülerek sonrası için yapılacak çalışmalarla ilgili kararlar alındı.
Ayrıca, uyuşturucu maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların karalılıkla sürdürülmesi gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.