EOSB yine bir ilke imza atıyor

EOSB yine bir ilke imza atıyor
 Türkiye İçin Yeşil OSB Çerçevesinin Uygulama Projesi Çalıştayında konuşan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Organize sanayi bölgemiz bu proje ile yine bir ilke imza atmış olacak” dedi. Eskişehir Organize Sanayi...

 


Türkiye İçin Yeşil OSB çerçevesinin Uygulama Projesi çalıştayında konuşan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Organize sanayi bölgemiz bu proje ile yine bir ilke imza atmış olacak” dedi.


 


Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB); Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dünya Bankası Grubu (DBG)-IFC ve Güney Kore Hükümeti iş birliğinde yürütülen ‘Türkiye’de Yeşil OSB Uygulama Projesi’ kapsamında 334 organize sanayi bölgesi arasında pilot OSB seçildi. Yürütülen çalışma kapsamında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde “Türkiye İçin Yeşil OSB çerçevesinin Uygulama Projesi çalıştayı” düzenlendi.


çalıştaya EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili Metin Saraç, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, Dünya Bankası-IFC Proje Lideri Sinem Demir, Kore Endüstriyel Teknoloji Enstitüsü (KITECH) ile OSB firma temsilcileri katıldı. Düzenlenen çalıştayda organize sanayi bölgesinde yürütülen teknik çalışmaların firma ayağındaki bulguları, EOSB’nin Yeşil OSB Dönüşümü için aksiyon planı ve Kasım 2019’dan bu yana yürütülen saha çalışmalarından ilk çıktılar katılımcılarla paylaşıldı.


çalıştayın açılışında konuşan Dünya Bankası-IFC Proje Lideri Sinem Demir, “2016 yılı kasım ayında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı liderliğinde başlattığımız Yeşil OSB projesinin ikinci fazındayız. İlk fazda Bakanlıkla birlikte Ulusal Yeşil OSB çerçevesini geliştirdik. Projenin bu ayağında ise geliştirilen çerçevenin uygulanmasına geçildi. Uygulama fazında iki tane pilot OSB seçildi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi bunlardan biri.” dedi.


İLKLERE İMZA ATACAĞIZ


Başkan Küpeli Yeşil OSB projesi ile birlikte EOSB’nin yine bir ilke imza atacağını aktararak, “İşte yıllardır çevre konusundaki çalışmalarımızın ve hassasiyetimizin sonuçlarını bugün bir adım daha ileriye taşımış durumdayız.  Eskişehir OSB, bu çalışmaların sonucunda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dünya Bankası Grubu ve Güney Kore Hükümeti iş birliğinde yürütülen “Türkiye’de Yeşil OSB Uygulama Projesi” kapsamında ülkemizdeki 334 organize sanayi bölgesi arasında pilot OSB olarak seçilmiştir.  Bu projenin siz değerli sanayicilerimizi ve bizleri de ilgilendiren çok farklı boyutları olduğunu da bilmenizi isterim. özellikle çevreci inovasyon projelerinin gelişimi, yeni simbiyoz projeleri ve bu yolla ortaya çıkacak yeni sanayi ürünleri gibi konularda zaman içinde çok başarılı işlerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Eskişehir OSB bu proje ile yine bir ilke imza atmış olacak” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.