Çalışmalarına evden devam ediyor

Çalışmalarına evden devam ediyor
  Bu yıl 45. Sanat yılını idarek eden, odunpazarı halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, korona virüs nedeni ile koro çalışmalarına ara verilmesine rağmen, çalışmalarına evden devam ediyor. Bu sistemi uygulayan koronun...

 


 


Bu yıl 45. Sanat yılını idarek eden, odunpazarı halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, korona virüs nedeni ile koro çalışmalarına ara verilmesine rağmen, çalışmalarına evden devam ediyor.


 


Bu sistemi uygulayan koronun hoca ve şefi bestekâr Hüseyin Erbay basına bu konuda açıklama bulundu. Erbay; eğitimlerin devamı için uzaktan çalışma yöntemine başvurduklarını söyledi.


Erbay; “Her sınıfın seviyesine göre eser belirliyorum. Bu eserlerin notalarını koromuzun whatsapp grubundan tüm üyelere gönderiyorum. Her eser için, belli bir müddet veriyorum. Verilen bu süre içersinde öğrenci eserin solfejine, usulüne, güfte okuması yapması ve en son eserin yorumuna çalışılıyor. Sürenin sonunda öğrenciler yaptığı çalışmalarını video olarak kaydedip bana gönderiyor.


Bende gelen her kaydı teker teker hem izleyip hem puan veriyorum. Bu çalışmamız haziran ayına kadar devam edecek. Amacımız arkadaşlarımızın evde sıkılmaması, musiki eğitiminden uzak kalmamaları ve en önemliside musiki açısından kendilerine olan güvenlerinin gelişmesidir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.