Eskişehir'e ek önlemler geldi

Eskişehir’e ek önlemler geldi
Eskişehir’de Valilik kararıyla salgın önlemleri artırıldı. Özellikle şehir merkezinde bulunan işlek caddeler, bariyerlerle kapatıldı. Bu caddelere 20 Yaş altı ve 65 Yaş üzeri insanlar sokulmazken, maske takmayanlar da bariyerlerden...

Eskişehir’de Valilik kararıyla salgın önlemleri artırıldı. özellikle şehir merkezinde bulunan işlek caddeler, bariyerlerle kapatıldı. Bu caddelere 20 Yaş altı ve 65 Yaş üzeri insanlar sokulmazken, maske takmayanlar da bariyerlerden geçemedi.


Eskişehir’de koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirilmesine ve uzmanların “evde kal” çağrılarına rağmen bazı caddelerde insan yoğunluğu yaşanınca, valilik kararıyla önlemler artırıldı. Merkezi caddelere girişler kontrollü yapılmaya başlandı.


4 Nisan’da 118 olan vaka sayısının 240’a yükseldiği kentte, kalabalıkların oluştuğu caddelerin giriş ve çıkışları bariyerlerle kapatılırken, maskesiz geçişlere de izin verilmiyor.


Yaklaşık 875 bin nüfusa sahip olan Eskişehir’de dün yaş sınırlamasına ve ‘evde kal’ çağrılarına rağmen sokaklarda yoğunluk yaşandı.


Medyada çıkan haberlerin ardından Eskişehir Valiliği, insan yoğunluğunun yaşandığı 2 Eylül, İsmet İnönü-1 ve Hamamyolu Caddeleri için önlem aldı. Valilik kararıyla polis ekipleri caddelerin giriş ve çıkışında bariyerlerle önlem aldı.


Araç trafiğine kapatılan caddelerde kimlik kontrolü ve ateş ölçümü yapılırken, maskesiz geçişlere de izin verilmiyor. Polis ekipleri gelenlere caddede ne işi olduğunu soruyor. önlemlerin ardından caddelerde yoğunluğun azaldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.