Rezil paylaşım

Rezil paylaşım
 “Bunlar avcı olamaz” Eskişehir Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Batır, “Bunlar avcı olmayan kişilerdir ve bu davranışlar gerçek avcıların üzerine yüklenmemelidir” dedi. Geçtiğimiz...







 


“Bunlar avcı olamaz”


 


Eskişehir Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Batır, “Bunlar avcı olmayan kişilerdir ve bu davranışlar gerçek avcıların üzerine yüklenmemelidir” dedi.


 


Geçtiğimiz hafta Eskişehir kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve hayvan severleri ayaklandıran geyik avlama ihalesi açılan dava üzerine iptal edilmişti. Eskişehir Barosu Hayvan Halkları Komisyonunun girişimi üzerine yürütmeyi durdurma kararının alınması bu sezon geyik avlamaya gelecekleri de hayal kırıklığına uğrattı.


Eskişehir 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen 2020-434 esas sayılı karar ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından Sivrihisar, Mihallıççık, Alpu ve Beylikova ilçeleri ile kent merkezine bağlı Kalabak mevkiinde kızıl geyik acente kotalarının avlattırılmasına ilişkin dün yapılması gereken ihale durdurulmuştu.


Geçen yıl olduğu gibi bu sezonda Eskişehir’in ormanlık alanlarındaki yaşlı geyikleri avlamak için yapılacak ihaleye girmek isteyenlerin umudu suya düşerken, geçen yıl avladıkları geyikler ile övüne övüne çektirdikleri fotoğraflarda bölge sakinlerini adeta isyan ettirdi. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını sevinçle karşıladıklarını belirten bölge sakinlerinden Celal öngel “Bu sayede bu yıl bölgemize gelerek zevk uğruna geyik vuramayacaklar. Cani emellerine ulaşamayacaklar. Bölge sakinleri olarak canlarımızın sesine ses olan Avukat Gülçin Yapıcı başta olmak üzere Baro Hayvan Hakları çalışma grubuna, Eskişehir çevre Koroma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz. Utanç veren sosyal medya paylaşımlarından dolayı bu kişileri kınıyoruz” diye konuştu.


 “GERçEK AVCILAR İŞKENCEDE BULUNMAZ”

Avcı olduğu iddia edilen bazı kişiler tarafından öldürülen ve ardından işkence edilen ayılar hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Batır, “Bunlar avcı olmayan kişilerdir ve bu davranışlar gerçek avcıların üzerine yüklenmemelidir” dedi.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yer alan bazı videolarda, avcı olduğu iddia edilen şahıslar tarafından tüfeklerle vurulan ve ardından işkence edilen ayıların görüntüleri büyük tepki topladı. İlk olarak Artvin’de tüfekle vurulmasının ardından can çekişen bir ayının üzerine köpeklerini salan sahsın görüntülerinin yayılmasından sonra, Trabzon’da da ölü bir ayıya işkence görüntüsü yayıldı. özellikle sosyal medyada gündem olan videoların ardından birçok vatandaş avcılığın yasaklanması gerektiğini ve bir spor dalı olmadığını öne sürdü.

“BAZI ŞAHISLARIN HAYVANLARI öLDüRMELERİ AVCILIĞIN üZERİNE YüKLENMEKTEDİR”
Son günlerde gündem olan görüntülerde yer alan şahısların gerçek avcı olmadığını belirten Eskişehir Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Batır, bir vatandaşın avcı olabilmesi için gerekli belge ve yeterliliğe sahip olması gerektiğini belirtti. özellikle devlete ait sağlık kuruluşlarından rapor alınması gerektiğini vurgulayan Batır, “Avcılık bugün gündeme gelen bir konu değildir. İnsanlığın var olduğu günden beri avcılık vardır. İlk insanlar öncelikle avlanmışlar ondan sonra tarım yapmaya başlamışlardır. Son günlerde eli silahlı, ruhsatı olmayan, hiçbir avcılık belgesi olmayan sıradan insanların; ellerine silah alarak hayvanlara acı çektirmeleri veya zamansız avlanmaları, yavru hayvanları öldürmeleri avcılığın üzerine yüklenmektedir. Bir insanın avcı olabilmesi için öncelikle sabıka kaydının olmaması, avlanabilmek için vergi sicilinin temiz olması ve nörolojik, psikolojik ve bedensel açıdan ‘avlanmasına engel yoktur’ diye devlete ait sağlık kuruluşlarından rapor alması gerekiyor. özel bir doktordan alması yeterli değil” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.