Büyükşehir Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce; "Bisikleti ulaşıma entegre etmek istiyoruz"

Büyükşehir Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce;   “Bisikleti ulaşıma entegre etmek istiyoruz”
 Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce “Eskişehir’in var olan bisiklet kültürünü gerçek anlamda bisiklet yolları ile daha da desteklemek için üzerinde hassasiyet ile çalıştığımız bir projede sona geldik”...

 


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe ünlüce “Eskişehir’in var olan bisiklet kültürünü gerçek anlamda bisiklet yolları ile daha da desteklemek için üzerinde hassasiyet ile çalıştığımız bir projede sona geldik” bilgisini verdi.


Dünya’da birçok kentin katıldığı ve Türkiye’de de Türkiye Belediyeler Birliği öncülüğünde birçok yerel yönetimin destek verdiği 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası Eskişehir’de de kutlanıyor. Toplu taşıma başta olmak üzere yürüme ve bisiklete binme ile alternatif sürdürülebilir kent içi ulaşım biçimleri konusunda farkındalık yaratılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından da çeşitli etkinlikler ve düzenlemeler bir haftalık sürece yayıldı.


“TOPLU TAŞIMAYA BİSİKLETİ DE ENTEGRE ETMEK İSTİYORUZ”


Yayalaştırma çalışmalarına Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ni de ekleyen ve 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü’nde Kemal Zeytinoğlu Caddesi’ni araç trafiğine kapatan Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımaya bisikleti entegre etmek için çeşitli düzenlemeleri de bu hafta uygulamaya koyuyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe ünlüce “Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bu yıl pandemi nedeniyle vatandaşlarımızla renkli etkinliklerde buluşamasak da online söyleşiler düzenliyor, farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyor ve bizim için bu haftanın ruhuna son derece yakışacak yeni uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bu uygulamalardan en önemlisi Kemal Zeytinoğlu Caddesi’ni trafiğe kapatılarakTarihi Odunpazarı Bölgesi’ni yayalaştırmak ve bölgedeki turizm hareketliliğini biraz daha arttırmak. Diğer bir önemli proje de Eskişehir için gelecek yıllarda büyük önem arz edeceğine inandığımız bisikletin kent içi ulaşıma entegre edilmesi ve vatandaşlarda bisiklet konusunda bir farkındalık oluşturulması.


Bu kapsamda Eskişehir’in var olan bisiklet kültürünü gerçek anlamda bisiklet yolları ile daha da desteklemek için üzerinde hassasiyet ile çalıştığımız bir projede sona geldiğimizi belirtebilirim. Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve çeşitli kurumlardan da görüşler alarak hazırladığımız bu proje tamamlandığında kent merkezinde 50 kilometrelik bisiklet yoluna sahip olacağız.Bu bisiklet yollarını toplu taşıma ile de entegreederek bisikleti kentte gerçek anlamda bir ulaşım aracı olarak kullanmak istiyoruz” dedi.


“BİSİKLET TAŞIMA APARATLI OTOBüS HATTI HİZMETE BAŞLIYOR”


Avrupa Hareketlilik Haftası’nda yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerini ifade eden Ayşe ünlüce, “Bisiklet kullanmaktan keyif alan ancak uzak mesafeler nedeniyle bisikleti bir ulaşım aracı olarak tercih etmeyen vatandaşlarımızı düşünerek otobüslerimizde bisikletle seyahatin önünü açıyoruz. Uygulama kapsamında ilk olarak Otogar-Vadişehir arasında çalışan Siyah 63 hattımızdaki otobüslerimize bisiklet aparatları yerleştiriyoruz. Bu aparatlar sayesinde bisiklet kullanıcıları da bisikletleri ile birlikte toplu taşımadan faydalanabilecek. Eğer bu hatta olumlu sonuçlar alır ve vatandaşlarımızdan da geri dönüşler güzel olursa bu hatlarımızın sayısını arttırmayı düşünüyoruz” diyerek bisiklet aparatlı otobüslerin önümüzdeki hafta içerisinde hizmet vermeye başlayacağını belirtti.


“BİSİKLETLERE GüVENLİ OTOPARKLAR”


Bu hafta hayata geçirecekleri diğer bir uygulama da güvenli bisiklet otoparkları olduğuna dikkat çeken ünlüce, bu uygulamanın da önümüzdeki hafta itibariyle başlayacağını belirtti. Kent merkezinde çeşitli noktalara yerleştirdikleri bisiklet park alanlarının yanı sıra bisikletlilerin artık Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı açık ve kapalı otoparkları da ücretsiz bisiklet otoparkı olarak kullanabileceklerini ifade etti. ünlüce “Bisiklet kullanıcılarının bisikletlerini park ederek, işlerini halledebilecekleri bisiklet park yerlerini şehrin çeşitli noktalarına yerleştirmeye devam ediyoruz. Ancak uzun süreli parklanma yapabilecekleri güvenli alanlar da oluşturmak istedik. Bu sebeple başlangıç olarak belediyemize ait 6 otoparkta bisiklet park yerlerimizi hazırladık. Reşadiye (Aş Evi) Otoparkı, Cumhuriye Otoparkı, Kurtuluş (Adliye) Otoparkı, Dumlupınar Açık Otoparkı, Sazova Parkı Dış Otoparkı ve Kemal Zeytinoğlu CaddesiAçık Otoparklarımızabisiklet sürücüleri bisikletlerini ücretsiz ve güvenli bir şekilde park edebilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.